« Najave & Događanja
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
ZAGREBAČKI KARNEVAL

Fašnik u Zagrebu od 24. veljače do 8. ožujka

Zagrebački karneval održat će se na parkiralištu između Velesajma, Bundeka i Hipodroma

Zagrebački karneval
Više o

zagrebački fašnik

,

fašnik

,

zagreb-info

,

zagrebački karneval

U Zagrebu će se od 24. veljače do 8. ožujka održati karneval i to na parkiralištu između Velesajma, Bundeka i Hipodroma, najavljeno je na konferenciji za novinare u Muzeju Grada Zagreba na kojoj je, uz organizatore FEST d.o.o. i ravnatelja MGZ-a Vinka Ivića, sudjelovao i gradonačelnik Milan Bandić u društvu sa zamjenicom Jelenom Pavičić Vukičević i pročelnikom za obrazovanje, kulturu i šport Ivicom Lovrićem.

"Malo sam rezigniran i tužan što koncem idućeg tjedna prepuštam ključeve grada Princu karnevala i novim vladarima koji će, uz pomoć svoje svite, do utorka 8. ožujka, upravljati ovim gradom. Vlast predajem velikodušno, s velikim srcem i toplom dušom, a kad budu riješeni svi problemi, za dva tjedna, vraćam se na bijelom konju", našalio se gradonačelnik Bandić na presici na kojoj se čulo da će na novozagrebačkom parkiralištu niknuti veliki karnevalski dvorac u kojemu i oko kojega će se odvijati cjelodnevni programi.

Bit će tu trka na prstenac, viteški turnir, koncerti, izbori najboljih maski, fašničke povorke...Sve će početi predajom ključeva Princu Fašniku koji će na kraju, kao dežurni krivac, završiti na lomači. 

Paralelno s time, od 17. do 23. veljače, u Muzeju Grada Zagreba moći će se razgledati Izložba fašničkih maski, a 5. i 6. ožujka ponovo nas očekuju Žive slike, tradicionalna dvodnevna manifestacija koja na jedinstveni način oživljava muzejski stalni postav kroz koji nas vode djelatnici kostimirani u poznate povijesne likove oživljavajući prizore iz njihovih života.

15.02.2011. 17:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh