« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
HUMANITARNO

Facebook humanitarci osnovali udrugu

Obilaze se obitelji koje zatraže pomoć, pogleda se stanje direktno na terenu, te ako se ustanovi da je obitelj zaista teškog materijanog stanja i socijalno ugrožena, pokreće se akcija

FB Humanitarci Zagreb su stalno u akciji
FB Humanitarci Zagreb su stalno u akciji (FB humanitarci)
Više o

FB Humanitarci Zagreb

,

humanitarna akcija

Nakon tri i pol godine pomaganja socijalno ugroženim obiteljima grada Zagreba, preko grupe FB humanitarci na društvenoj mreži Facebook, tri su Zagrepčanke na inicijativu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu osnovale Humanitarnu udrugu FB (Facebook) humanitarci Zagreb.

Socijalno osvještene i emocionalno osjetljive, zagrepčanke Nana Schaps, Valentina Ličanin i Tihana Kunštek, svim srcem se trude svojim zalaganjem u humanitarnim vodama, uljepšati bar malo težak život nekih zagrebačkih obitelji.

Obilaze se obitelji koje zatraže pomoć, pogleda se stanje direktno na terenu, te ako se ustanovi da je obitelj zaista teškog materijanog stanja i socijalno ugrožena, pokreće se akcija sakupljanja trajnih prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, školskog pribora, igračaka i svega ostalog što se ustanovi da je potrebno.

Udruga ima i žiro-račun, putem kojeg se također može pomoći. Uplatom na žiro-račun sa obaveznom naznakom za koju je akciju novac namijenjen, uplaćeni novac se koristi za kupovinu potrepština, za plaćanje zaostalih režija ili kupovinu darovnih bonova kako bi si obitelj sama kupila nešto svježe (meso, voće, povrće).

Na taj način su ove Zagrepčanke od osnutka udruge u studenome prošle godine, pa do danas, pomogle oko 30-tak obitelji, koje broje i više od 60-ero djece. Više o njihovom radu i trenutnim akcijama možete pročitati na njihovoj Facebook stranici FB Humanitarci Zagreb i na web stranici www.fbhumanitarci-zagreb.hr.

24.02.2014. 12:54:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh