« Znanost
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
PRIMJEDBE

EU fondovi ne mogu zamijeniti redovno financiranje znanosti

Novac iz europskih strukturnih fondova ili kompetitivnoga znastvenog fonda poput Obzora 2020 (Horizan 2020) ne mogu biti zamjena za redovito financiranje znanosti i visokog obrazovanja

Znanost treba stabilne izvore financiranja od strane države
Znanost treba stabilne izvore financiranja od strane države (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

financiranje

,

znanost

EU fondovi mogu biti samo odlična dopuna financiranju znanosti, no ne i jedini izvor ozbiljnih prihoda, jedan je od zaključaka okrugloga stola održana u ponedjeljak u organizaciji Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Okrugli stol o temi "Povlačenje EU sredstava u akademskoj zajednici - mogućnosti i perspektive" održan je uz partnerstvo sa Sveučilištem u Zagrebu u sklopu projekta Europskoga socijalnog fonda (ESF) "Jačanje socijalnoga dijaloga u sektoru znanosti i visokog obrazovanja" u prostorijama Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Moderator - predsjednik Sindikata znanosti prof. dr. Igor Radeka zaključio je okrugli stol nakon izlaganja uvodničara i sustavne rasprave istaknuvši kako "EU fondovi ne mogu biti zamjena za financiranje, ali mogu biti odlična dopuna, a svima nam je zajednički interes da se problemi otklone".

Uz predstavnike sindikata, u panel raspravi sudjelovali su voditelj Ureda za istraživanja Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT) Sveučilišta u Zagrebu dr. Miroslav Rajter, predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) - posebni savjetnik ministra za znanost dr. David Smith, voditelj Službe za programe i projekte Europske unije Hrvoje Bakić, viši stručni savjetnik u Sektoru za međunarodnu suradnju, programe i projekte Europske unije Ivan Lakoš te predstavnica Agencije za mobilnost i programe EU - načelnica Odjela za Obzor 2020 Mirjana Vuk.

23.12.2016. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh