« Znanost
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ČOVJEK S VIZIJOM

Elon Musk želi kolonizirati Mars

Čovjek jednostavno ne zna planirati male stvari - nakon što je pokorio Internet PayPalom, postao prvi privatnik koji šalje kapsule u orbitu, složio je novi plan

Elon Musk, čovjek s vizijom
Elon Musk, čovjek s vizijom (Wikipedia)
Više o

PayPal

,

SpaceX

,

Elon Musk

,

Tesla Motors

,

kolonizacija Marsa

Elon Musk je oduvijek bio vizionarski nastrojen. Kad netko 1983. proda svoj prvi računalni program, a ima 12 godina, možete se kladiti da će napraviti nešto veliko. Musku je to do sada uspjelo nekoliko puta, a svoju životnu viziju je upravo podijelio s javnošću - planira kolonizirati Mars.

Da ne bi bilo zabune, čovjek je emigrirao iz Južnoafričke Republike u Kanadu, radio na farmi godinama, a zatim završio jednu od najprestižnijih poslovnih škola, Wharton. Ostalo je već povijest, jer je dovoljno reći PayPal pa da čovjeku skinete kapu do poda. 

No, njega uz internet zanima i čista energija i svemir, pa je napravio Tesla Motors, a zatim i SpaceX koji je dobio ugovor za NASA-u vrijedan 1.6 milijardi dolara. 

Kad su svi pomislili da bi se on možda i odvažio poslati ljude na Mars, Musk je odgovorio da mu je to i plan, no on ih želi poslati 80 tisuća!

Projekt bi, prema njegovim kalkulacijama, trebao biti težak 36 milijardi dolara, što je toliko jeftino da ne možeš vjerovati, no kako je do sada pokazao da vrlo precizno barata brojkama, može mu se vjerovati.

Bila bi to prilično zanimlijva civilizacija, a karta do Marsa koštala bi nevelikih pola milijuna dolara. U usporedbi s 20 milijuna dolara za dosadašnje svemirske turiste, prava bagatela.

28.11.2012. 20:32:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh