« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Eksplozija plina pokušaj samoubojstva?

Istraga o eksploziji na Gupčevoj zvijezdi traje i dalje, spekulacije se množe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi/CROPIX)
Više o

eksplozija plina

,

pokušaj samoubojstva branitelja

Zagrebačka policija je na konferenciji za novinare izvijestila o dosadašnjim rezultatima istrage o eksploziji plina u podrumskom stanu u Ulici Gupčeva zvijezda, na Medveščaku, u kojoj je teško ozlijeđen 40-godišnji muškarac, korisnik stana, a lakše su ozlijeđena dvojica gostiju obližnjeg kafića, koji je u suterenu zgrade.

Teško ozlijeđenom B.V.-u, kojemu je opečeno oko 70 posto tijela te su mu ozlijeđeni dišni putevi, liječnička je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju.

Lakše ozlijeđenom 50-godišnjem gostu kafića liječnička pomoć također je pružena u Klinici za traumatologiju, dok je drugi lakše ozlijeđeni 53-godišnji gost kafića zbrinut u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica.

Nakon eksplozije, koja se dogodila oko 19 sati, na mjesto nesreće izišli su vatrogasci koji su isključili struju, te zaposlenici plinare koji su zatvorili glavni plinski ventil. Zagrebačka policija danas je nastavila očevid, no za sada nije utvrđeno koji je točan uzrok eksplozije

Uzroke koji su doveli do eksplozije plina policija nastavlja utvrđivati zajedno s vještacima, istaknuto je na konferenciji za novinstvo PU zagrebačke. Na upit novinara je li možda u tom stanu namjerno pušten plin, djelatnici PU zagrebačke odgovorili su kako to dosadašnjim očevidom nije utvrđeno, ali da očevid još traje.

Policija također nije službeno potvrdila medijska nagađanja da je teško ozlijeđeni B.V. hrvatski branitelj, no Jadranka Kosor potvrdila je novinarske sumnje.

Policija je utvrdila da je sinoć oko 19 sati u podrumskom stanu, zasad neutvrđenog vlasnika u Ulici Gupčeva zvijezda, koji koristi 40-godišnji B.V., došlo do eksplozije plina ili plinskih boca zbog istjecanja plina. U vrijeme eksplozije u podrumu zgrade nalazio se 40-godišnji vlasnik stana koji je u eksploziji teško ozlijeđen.

U eksploziji je oštećeno više prostorija - stan koji koristi B.V., zajedničke podrumske prostorije, stubište zgrade, kafić te svih devet stanova koji se nalaze u zgradi.

Neslužbeno se doznaje da se radi o razvojačenom hrvatskom branitelju koji je na ovaj način pokušao izvršiti samoubojstvo. (HINA/METRO)

17.08.2008. 20:54:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh