« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
POKLON RAČUNALO

Državni tajnik Ureda e-Hrvatska primio mlade informatičare

Igor Lučić
Igor Lučić (Robert Belošević, CROPIX)
Više o

Goran Žužić

,

informatička olimpijada

,

Ivo Sluganović

,

Bruno Rahle

,

Igor Lučić

,

Adrian Satja Kurdija

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić primio je jučer članove hrvatske reprezentacije koja je nastupila na 20. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Egiptu, odakle se vratila s jednom zlatnom, jednom srebrnom te dvije brončane medalje.

Mladi hrvatski informatičari, osvajači medalja Goran Žužić, Ivo Sluganović, Adrian Satja Kurdija te Bruno Rahle, zauzeli su ukupno peto mjesto među 77 zemalja te 300 natjecatelja.

Lučić je čestitao Hrvatskom informatičkom savezu na tom velikom uspjehu, a svakom od četvorice osvajača medalja darovao prijenosno računalo. Zbilo se to nakon javnih prozivki osvajača 'olimpijskih medalja' o favoriziranju sportaša kojima su za njihove uspjehe obećani razni pokloni, a znanje se ponovno ne vrednuje.

Dodao je kako će njihov uspjeh pridonijeti percepciji i razvoju Hrvatske kao informatičkog društva i društva znanja.

Podsjetio je kako to nije prvi uspjeh hrvatskih informatičara, jer su predstavnici Saveza od 1993. do danas na raznim europskim i svjetskim natjecanjima osvojili ukupno 83 medalje.

Predsjednik Ureda e-Hrvatska i predsjednik Hrvatskog informatičkog saveza Alen Spiegl potpisali su sporazum o suradnji koji predviđa zajedničke aktivnosti na promicanju informatičke kulture.

Zvonimir Bobanović, jedan od stručnjaka koji je mlade informatičare pripremao za natjecanje, rekao je kako je njihov uspjeh moguć zbog toga što u Hrvatskoj postoji dobro izgrađen sustav natjecanja iz informatike kakav druge zemlje nemaju.

Natjecanja započinju već od četvrtog razreda osnovne škole, te traju kroz cijelo razdoblje školovanja, pa je na kraju lako izabrati najbolje, rekao je Bobanović. (HINA)

29.08.2008. 09:27:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh