« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
JSF

Drugi dan Jabba Street Festivala

Jabba Street Festival bliži se velikom brzinom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jabba)
Više o

zagreb-info

,

Jabba Street Festival

Već u petak počinje šaroliki i zabavan zagrebački festival urbane kulture pod nazivom Jabba Street Festival. Festival se održava 04. i 05. rujna na nekoliko zagrebačkih lokacija (KSET, Aquarius, Studentski centar, SKUC) a ovog puta ćemo vam pobliže opisati subotnji program i naravno - podijeliti nekoliko ulaznica najsretnijim čitateljima.

Organizator festivala, Udruga Ton za drugi dan festivala pripremila je bogati dnevni i večernji program u kojem se našlo mjesta i za sportska natjecanja, plesne nastupe, umjetnost ulice ali i glazbene nastupe nekoliko domaćih DJ-eva, kako i iščekivani večernji nastup inozemnih DJ zvijezda. Po prvi puta zagrebačka će publika imati priliku čuti britanski poznati eklektični duo The Nextmen te energičnu svestranu Parižanku Missill, koji nastupaju drugu večer Jabba Street Festivala u popularnoj dvorani Pauk u klubu SKUC.

Simpatičan duo i energična DJ princeza

Iza britanskog dvojca The Nextmen kriju se školovani glazbenici, producenti i DJ-i umjetničkih imena Brad Baloo i Dom Search. Brad i Dom izgledaju kao da su upravo prošli na castingu za najnoviji Guy Ritchiejev film, a pored svoje simpatične pojave pažnju publike diljem svijeta zaplijenili su svojim već poznatim nastupima na četiri gramofona istovremeno tijekom kojih izvode majstorske remikse, mashupove i bootlege na licu mjesta (u Zagrebu će to biti uz pratnju MC Yunguna) spajajući najraznolikije glazbene žanrove. The Nextmen su samo prije nekoliko tjedana izdali svoj novi studijski album „Join The Dots" tako da u Zagreb dolaze sa pregršt novih produkcijskih uradaka.

Francuskinja Missill posebna je gošća Jabba Street Festivala jer svojom svestranošću utjelovljuje sve ono što Jabba Street Fetsival kao projekt promovira. Ona je sve to: DJ-ica, grafička dizajnerica, crtačica grafita, producentica, dizajnerica vlastite modne linije i trenutno jedna od najtraženijih europskih ženskih DJ-a jer gotovo da ne postoji festival na kojem nije nastupila. Njezin stil kritičari opisuju kao „osjetilno rasturačku orgiju electra, ghettotecha, nu ravea, bassline housea, hip-hopa, dancehalla i grimea" a njezin angažman u svemu što ima predznak 'urbano' i eksplozivna strast da tu energiju podijeli s publikom priskrbila joj je nadimak urbane punk princeze. Svakako poslušajte ovu Francuskinju sa ružičastom synth gitarom koja iz dana u dan širi granice svoje kreativnosti, a pritom neizmjerno zabavlja publiku.

Što po danu za vrijeme Jabba Street Festivala?

Dnevni program osmišljen je prema ideji „za svakoga po nešto". Na otvorenom prostoru Studentskog centra u subotu 05.rujna od 12h do 20h održati će se nekoliko sportskih natjecanja, plesni i DJ nastupi te street art akcije nekoliko umjetnika. Ako u slobodno vrijeme haklate s ekipom u kvartu ili trošite kotače na vašim BMX-ovim, skateboardima ili inline skate rolama - svakako dođite i pokušajte osvojiti neku od nagrada. Za zabavnu atmosferu pobrinuti će se osječki MC Kandžija, DJ Pips i Jabba Crew DJ-evi, a pored glazbenih i plesnih nastupa, desetak street art umjetnika u organizaciji Boonika art studija i Kaskadera izvesti će umjetničku akciju na temu borbe protiv ubijanja i zlostavljanja životinja.

Definitivno festival na koji vas želimo odvesti, zato slijedite naše upute i možda osvojite ulaznice!

www.jabbastreetfestival.com

31.08.2009. 15:33:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh