« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
FAK PREPORUKE

Dr. Horrible Sing-Along Blog

Dr. Horrible je web mini-serija u tri epizode od kojih svaka traje oko 14 minuta. Međutim, forma njene priče tvori srednjemetražni film u tri čina prikazana kao epizode mini-serije.

Neil Patrick Harris briljira
Neil Patrick Harris briljira (Arhiva)
Više o

FAK preporuke

,

Dr. Horrible's Sing-Along Blog

,

Joss Whedon

Dr. Horrible's Sing-Along Blog 42-minutni je tragikomični mjuzikl Jossa Whedona, boga geekova i njegove ekipe freakova. Nastao je 2008. godine u vrijeme štrajka američkih pisaca protiv korporativne medijske gamadi koja ih je desetljećima potkradala.

Nakon jednog u nizu medijskih prikaza pisaca kao lijenih pijavica koje ne rade ništa, Joss je krenuo u križarski pohod kako bi dokazao da je priča osnova svakog filmskog i TV proizvoda. A za dobar film ili seriju potrebna je samo nekolicina briljantnih mozgova. U teoriji.

U praksi, Joss je sam financirao mjuzikl na budžetu od 200.000 dolara. Ideja je bila razraditi model financiranja, baziran na modelima B produkcija, koji će piscima i ostalim umjetnicima omogućiti slobodu kreativnog izražaja. Izazovu su se pridružili pisci Jed i Zack Whedon te Maurissa Tancharoen, glumica Felicia Day (The Guild, Dollhouse) kao Penny, kao i glumci Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) kao Billy/Dr. Horrible i Nathan Fillion (Castle, Firefly) kao Captain Hammer, the corporate tool.

Više pročitajte na FAK portalu.

21.10.2014. 10:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh