« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
biciklizam

Doping i na Giro d'Italia

Danilo Di Luca branio se da je nevin nakon A nalaza, ali sada je i B test pozitivan pa se očekuje najavljeni prekid karijere talijanskog bicikliste

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

biciklizam

,

doping afera

,

Giro d'Italia

,

doping biciklizam

,

Danilo Di luca

Talijanski biciklistički savez objavio je kako je i "B" nalaz potvrdio prisustvo krvnog dopinga CERA-e kod Danila Di Luce (33), drugoplasiranog s ovogodišnjeg "Gira d'Italia", u uzorku uzetom tijekom utrke koja je održana u svibnju.

"Talijanski biciklistički savez potvrđuje kako je zaprimio obavijest od Međunarodnog biciklističkog saveza kako je potvrđen rezultat 'A' nalaza kod Danila Di Luce", stoji u priopćenju.

Predmet je proslijeđen Talijanskom olimpijskom odboru (CONI) koji će pokrenuti disciplinski postupak protiv Di Luce.

Di Luca, pobjednik "Gira" 2007. godine, ranije je izjavio da je nevin, te da će, ukoliko i "B" nalaz bude pozitivan, samovoljno završiti karijeru.

Inače, krajem 2007. godine Di Luca je odslužio tromjesečnu kaznu nenastupanja zbog čestih posjeta liječniku optuženom za dobavljanje dopinških sredstava sportašima, dok ga je CONI prošle godine htio kazniti s dvije godine zabrane nastupa zbog povišene razine hormona tijekom "Gira" 2007., ali je Di Luca uspio dobiti sudski spor.

Izvor: Hina

08.08.2009. 19:16:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh