« Zagreb
objavljeno prije 13 godina
ZAVRŠNE PRIPREME

Dolazak Benedikta XVI.: PUZ objavio upute o ponašanju vjernika i hodočasnika tijekom posjeta

Policija će točna područja zabrane prometa objaviti u medijima te na svojim internetskim stranicama

Papa Benedikt XVI.
Papa Benedikt XVI. (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

papa hrvatska

Zagrebačka je Policijska uprava (PU) danas objavila upute građanima o ponašanju za posjeta pape Benedikta XVI. Zagrebu, javlja Hina.

Policija moli građane da se ne parkiraju u zonama trase kretanja i objekata posjeta te ih poziva da, dok bude prolazila štićena kolona sa Svetim Ocem, na trasi kretanja i mjestima posjeta zatvore prozore i ne borave na balkonima.

Policija će točna područja zabrane prometa objaviti u medijima te na svojim internetskim stranicama. Građani se pozivaju da obrate pozornost na nepoznate osobe koje se kreću u zonama stambenih zgrada uz trasu kretanja ili objekte boravka Svetog Oca. Ako uoče takve osobe, kao i sumnjive predmete ostavljene bez nadzora, policija moli građane da to odmah jave najbližem policijskom službeniku ili da nazovu 192.

U objektima uz trasu kretanja ili boravka Svetog Oca policijski će službenici obavljati pojačan nadzor osoba koje ulaze u objekt, posebice osoba koje tamo ne stanuju, a oko tih objekata bit će više policijskih službenika te se građani mogu obratiti njima za pomoć ili obavijesti. Zbog značaja posjeta Svetog Oca Zagrebu i Hrvatskoj PU moli građane za razumijevanje i suradnju s policijskim službenicima.

20.05.2011. 16:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh