« Zagreb
objavljeno prije 27 dana i 9 sati
POZIV

Dođite na humanitarni koncert "Udomimo prijatelje"

Zvijezde podržale spašavanje pasa iz romskih naselja i 650 pasa u skloništu koji čekaju dom

Za Azil Čakovec
Za Azil Čakovec (Prijatelji životinja)
Više o

Azil Čakovec

,

udomljavanje pasa

,

humanitarni koncert

Najveće sklonište za pse u Republici Hrvatskoj, Azil Prijatelji iz Čakovca, organizira humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za obnovu i gradnju skloništa te tim povodom i veliki humanitarni koncert koji će se održati 30. listopada 2018. u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19 sati. Na koncertu će nastupiti poznata imena hrvatske glazbe kao što su: Zdenka Kovačiček, Tereza Kesovija, Sandra Bagarić, Luka Nižetić, Ivana Kindl. Karte za koncert, po cijeni od 80 kuna, mogu se kupiti na stranici ulaznice.hr, a iz Azila Čakovec poručuju da kupnjom dvije ulaznice pomažete sagraditi 1m2 novog dvorišta za pse.

Novim Zakonom o zaštiti životinja, a posebno odredbom da psi ostaju u skloništu do udomljenja, pomaknute su granice u zaštiti životinja u Hrvatskoj te su time sva skloništa postala no kill, što je čakovečko bilo i prije donošenja Zakona. Aleksandra Hampamer, voditeljica skloništa, ističe: „Dolaskom na koncert pomažete naših 650 štićenika i izgradnju novih dvorišta za primitak novih pasa koji nam svakodnevno pristižu iz projekta kastracije pasa u romskim naseljima."

Koncertu prethodi i akcija prikupljanja donacija, 27. listopada 2018. od 10 do 14 sati, uz prigodno profesionalno fotografiranje obitelji s njihovim kućnim ljubimcima, a detalje možete pratiti na Facebook-stranici Azila Prijatelji Čakovec.

Iz udruge Prijatelji životinja, koja je suorganizator koncerta, napominju koliko je za sprečavanje novog priljeva pasa u skloništa važna kontrola mikročipiranja pasa i propisivanje trajne sterilizacije. Trenutačno u Hrvatskoj imamo čak tisuće napuštenih pasa, a njihov broj mogao bi biti znatno manji kada bi se Zakon o zaštiti životinja provodio. Udomljavanjem umjesto kupnje pomažete napuštenim psima i mačkama, kao i lokalnoj zajednici.

Stela Cota, voditeljica Mreže za zaštitu životinja koju čine 43 udruge, poziva sve koji su voljni pomoći da se jave kako bi ovu subotu, 20. listopada 2018., proveli u skloništu u Čakovcu na još jednoj radnoj akciji jer se bliže hladni dani i psima treba pružiti krov nad glavom.

Osim izgradnje i obnove skloništa i novih dvorišta za pse, ovom hvalevrijednom inicijativom kroz humanitarni koncert osigurat će se i gradnja novog skladišta te operativnog centra za pripremu hrane, kupanja i pranje pasa. Azil Prijatelji jedno je od najboljih skloništa za pse u Hrvatskoj po brizi za pse, ali i po velikome broju udomljenja, njih čak 5000.

Organiziraju se i volonterske akcije koje se održavaju u Skloništu Prijatelji i u kojima sudjeluju mnogi građani, udruge za zaštitu životinja, poznati umjetnici i tvrtke koje stavljaju na raspolaganje svoju mehanizaciju za uređenje skloništa.

Akciji podrške obnovi najvećeg i najaktivnijeg hrvatskog skloništa za napuštene životinje možete se, uz koncert i ostale aktivnosti, pridružiti i izravnom donacijom na račun HR3323400091116025375,  ZEU Prijatelji životinja i prirode, Čakovec, Privredna banka d.d. Zagreb, model 02, poziv na broj 888, svrha uplate: donacija UDOMIMO (za uplate iz inozemstva - SWIFT: PBZGHR2X). 

18.10.2018. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh