« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
ATP MONTREAL

Dodigu pobjeda karijere nad Nadalom

U više od tri sata igre Dodig je izgubio prvi set, a potom okrenuo situaciju u svoju korist, napravivši ukupno 19 aseva, od toga čak 11 u presudnom trećem setu

Fotografija vijesti
Više o

Marin Čilić

,

Rafael Nadal

,

Ivan Dodig

Naši će tenisači još dugo pamtiti drugo kolo ATP turnira u Montrealu. Nakon što je izgubio prvi set sa čistih 1-6, Ivan Dodig svladao je drugog tenisača svijeta Rafaela Nadala s ukupnih 1-6, 7-6(5), 7-6(5), prenosi Hina. Slavlje je upotpunio i Marin Čilić svladavši Juana Martina del Potra sa 6-3, 6-4.

U više od tri sata igre Dodig je izgubio prvi set, a potom okrenuo situaciju u svoju korist, napravivši ukupno 19 aseva, od toga čak 11 u presudnom trećem setu. Sljedeći će meč igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Fernanda Verdasca i Srbina Janka Tipsarevića.

Čilić je svladao 19. igrača svijeta, s kojim je u dosadašnjim susretima imao negativan omjer, za sat i 23 minute. Bio je ovo peti međusobni susret Čilića i Del Potra i druga pobjeda hrvatskog tenisača. Posljednji put Čilić i Del Potro sastali su se ove godine na još jednom turniru iz Masters serije u Madridu.

Čiliću će u trećem kolu protivnik biti prvi nositelj i prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković, koji je u drugom kolu Montreala bio bolji od Nikolaja Davidenka iz Rusije sa 7-5, 6-1.

11.08.2011. 09:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh