« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina
AS

Đoković razbio Nadala i osvojio Wimbledon

Za dva i pol sata Novak Đoković je po peti put ove godina savladao Nadala u finalu

Novak Đoković osvojio Wimbledon
Novak Đoković osvojio Wimbledon (Getty Images)
Više o

Wimbledon

,

Novak Đoković

Novak Đoković je osvojio treći Grand Slam turnir ove godine, dugo željeni Wimbledon i tako podigao svoj broj osvojenih najvećih turnira na 3. Već je početkom godine dao do znanja da je odlučio postati broj 1 u svijetu osvajanjem Australian Opena, a sezonu je nastavio fenomenalnim nizom od 41 uzastopne pobjede koji je zaustavio tek Federer u polufinalu Roland Garrosa.

Pritom je Đoković četiri puta u finalima turnira pobijedio Nadala, današnjeg suparnika u finalu Wimbledona, nabivši mu lagane komplekse. Obojica su imala relativno težak raspored na turniru, a Đoković je u polufinalu raspršio nade Britanaca u pobjedu raspucanog Murraya.

Prva dva seta protekla su u znaku Đokovića, s tim da je u drugom potpuno razbio Nadala sa 6-1.

Rafa se ipak oporavio u trećem i dobio ga uvjerljivo istim rezultatom, a četvrti je na početku ponudio pravu dramu i stalno uzimanje protivnikovog servisa. Publika je gotovo svaki od atraktivnih bodova pratila gromoglasnim pljeskom i navijanjem, a Rafinih je navijača ipak bilo dosta više.

Đoković je ipak uspio skupiti snagu i koncentraciju i napraviti najveći uspjeh u svojoj karijeri, postavši tako i pobjednik Wimbledona i prvi igrač svijeta na novoj ATP listi.

03.07.2011. 17:42:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh