« Ostali sportovi
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
1,95

Dijamantna liga: Blanka pobijedila u Rimu

Blanka Vlašić skokom preko 1,95 metara došla je do druge ovosezonske pobjede u Dijamantnoj ligi

Blanka Vlašić
Blanka Vlašić (Getty Images)
Više o

Blanka Vlašić

,

Dijamantna liga

Na natjecanju Dijamantne lige u Rimu Blanka Vlašić je preskočila 1.95 metara pa sada s Bugarkom Venelinom Venevom ima vodeći skok sezone u svijetu, prenosi Hina.

Blanki je to nakon Šangaja druga pobjeda ove sezone u Dijamantnoj ligi, a do nje je došla uvjerljivo jer su sve njezine suparnice otpale na 1.95 metara. Splićanka je iz prve preskakala 1.85 i 1.89, a pobjednički skok preko 1.95 metara napravila je u drugom pokušaju. Pokušavala je po prvi puta ove godine otići preko dva metra, ali, očito umorna od napornih priprema na samom početku sezone, niti jednom nije bila ni blizu. Blanka je po prvi puta u karijeri ove sezone preskočila dvoransku sezonu, a dosad je, prije Rima, nastupila jedino u Šangaju, gdje je pobijedila s 1.94.

Drugo mjesto u Rimu osvojila je Levern Spencer sa Santa Lucije, treća je bila Francuskinja Melanie Melfort, koje su kao i Ukrajinka Vita Stjopina i Ruskinja Svetlana Školina, preskočile 1.92 metra.

Ranije je i Sandra Perković slavila u bacanju diska s dužinom od 65.56 metara, pa hrvatska atletika nakon Šangaja opet ima dvije pobjednice. Perković je pobjednički hitac bacila u drugoj seriji, a imala je još tri ispravna hica - 64.06, 63.87 i 63.72 metara. Drugo mjesto zauzela je Kubanka Yarelis Barrios (64.18), a treće Nijemica Nadine Mueller (63.17). Ovo je za Perković druga pobjeda u Dijamantnoj ligi jer je slavila prije desetak dana u Šangaju hicem dva centimetra dužim negoli u Rimu - 65.58.

26.05.2011. 22:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh