« Košarka
objavljeno prije 12 godina
OPORAVAK OD OZLJEDE

Derrick Rose godinu dana izvan terena

Chicago Bullsi ne mogu računati na Derricka Rosea barem 12 mjeseci, koliko liječnici predviđaju da će trajati njegov oporavak od operacije koljena

Više o

NBA

,

Derrick Rose

,

Chicago Bulls

,

operacija koljena

Košarkaš Chicago Bullsa Derrick Rose mogao bi pauzirati gotovo cijelu godinu dok se oporavlja od operacije prednjeg križnog ligemanta, izjavio je njegov liječnik u utorak, javlja Hina.

Rose, tri puta član All-Star momčadi koji je prošle godine proglašen najkorisnijim igračem, ozlijedio je koljeno u prvoj utakmici doigravanja prošli mjesec.

Liječnik Brian Cole koji ga je operirao u subotu izjavio je da Rosea čeka dugačak oporavak.

"Vremenski okvir koji je potreban za oporavak sportaša ovog kalibra je oko 12 mjeseci. Nekada nešto kraće, ali nekada i nešto dulje", rekao je Cole.

"I dok se nadamo da će biti na visokoj razini za osam do 12 mjeseci, možda će mu ipak trebati još malo dulje da bude na razini na kojoj je bio prije ozljede, to nije ništa neuobičajeno za sportaše ovog kalibra", dodao je.

U najboljem slučaju Rose će propustiti prvih nekoliko mjeseci NBA sezone 2012./13. koja počinje krajem listopada. U najgorem slučaju mogao bi propustiti cijelu sezonu što bi bio veliki udarac za Bullse.

16.05.2012. 11:55:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh