« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ATP MIAMI

Del Potro bolji i od Čilića

Kako je Del Potro u 3. kolu svladao Ivu Karlovića, prvi je argentinski reket poslao neugodnu poruku našim reprezentativcima uoči skorašnjeg dvoboja u Davis Cupu

Fotografija vijesti
Više o

Marin Čilić

,

Ivo Karlović

,

Juan Martin del Potro

,

ATP Miami

Argentinac Juan Martin Del Potro u trećem je kolu ATP turnira u Miamiju bio bolji od našeg Marina Čilića sa 6-3, 7-6 te se time nakon nešto manje od dva sata igre plasirao u četvrto kolo, prenosi Hina.

Bio je ovo šesti međusobni susret Čilića i Del Potra i četvrta pobjeda argentinskog igrača.

Kako je Del Potro u 3. kolu svladao Ivu Karlovića, prvi je argentinski reket poslao neugodnu poruku našim reprezentativcima uoči skorašnjeg dvoboja u četvrtfinalu Davis Cupa između Argentine i Hrvatske koji će se odigrati u Buenos Airesu od 6. do 8. travnja.

U prvom setu Čilić je napravio previše neprisiljenih grešaka, čak 20, te je usto osvojio samo četiri od 19 poena na svom drugom servisu. Del Potro je preciznom igrom stalno vršio pritisak na početni udarac našeg igrača i ostvario dva "breaka" dokje Čilić ukupno osvojio samo dva poena na Del Potrov servis.

Početak drugog seta ponudio je nadu u preokret, Čilić je s nekoliko odličnih poteza oduzeo servis Del Potru, potom svojim najboljim gemom na vlastiti servis poveo i sa 2-0, ali ta renesansa je kratko trajala. Del Potro je uzvratio s tri uzastopna osvojena gema i tako vratio zaostatak. Do kraja drugog seta svaki je igrač držao svoj početni udarac, pa se ušlo u "tie-break". U odlučujućoj igri Čilić je s dvije neprisiljene pogreške izgubio dva poena na svom servisu, pa je Del Potro poveo s nedostižnih 5-0 i sigurno priveo susret kraju.

27.03.2012. 07:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh