« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
NADOMAK POBJEDE

Davis Cup: Hrvatska vodi protiv J. Afrike 2-1

Drugi bod za Hrvatsku osvojili su u igri parova Marin Čilić i Ivan Dodig koji su sa 6:2, 6:4,3:6, 6:1 pobijedili južnoafričku kombinaciju Raven Klaasen/Rik de Voest

Više o

tenis

,

Davis Cup

,

Davis Cup reprezentacija

Naša je reprezentacija danas u borbi za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa povela protiv Južne Afrike sa 2:1, piše Hina.

Drugi bod za Hrvatsku osvojili su u igri parova Marin Čilić i Ivan Dodig koji su sa 6:2, 6:4,3:6, 6:1 pobijedili južnoafričku kombinaciju Raven Klaasen/Rik de Voest u meču koji se igra u Potchefstroomu, gradu 120 kilometara udaljenom od Johannesburga.

Nikakve dvojbe o pobjedniku u igri parova nije bilo, jer su Čilić i Dodig puno kvalitetniji igrači od južnoafričke kombinacije.

Nakon dobitka prva dva seta bez ikakvih problema, naš par je po prvi puta u meču izgubio servis za 2:4 u trećem setu, koji je pripao Južnoafrikancima. Srećom, Čilić i Dodig su četvrti set odigrali ponovno ozbiljno i nakon tri sata igre ubilježili drugi bod za Hrvatsku, koji daje velike nade u ostanak u Svjetskoj skupini.

Sutra će u prvom dvoboju trećeg dana igrati najbolji tenisači Južne Afrike i Hrvatske Kevin Anderson i Marin Čilić i ukoliko Marin pobijedi donijet će nam treći pobjedonosni bod, pa Ivan Dodig ne bi ni igrao, jer će u tom slučaju izbornik Goran Prpić vjerojatno dati prigodu jednom od dvojici mlađih igrača Nikoli Mekiću ili Antonio Veiću.

17.09.2011. 17:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh