« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
1:1

Davis Cup: Hrvatska povela protiv Njemačke zahvaljujući Čiliću, Dodig izgubio

Pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Austrija - Francuska

(Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

Marin Čilić

,

tenis

,

Davis Cup

,

Florian Mayer

Hrvatska teniska reprezentacija povela je protiv Njemačke sa 1-0 u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa koji se igra u dvorani II zagrebačkog Doma sportova, javlja Hina. Hrvatsku je u vodstvo doveo naš prvi igrač Marin Čilić koji je sa 4-6, 6-0, 4-6, 6-3, 6-1 svladao drugog njemačkog igrača Floriana Mayera nakon tri sata i 12 minuta igre.

Bio je ovo treći susret Čilića i Mayera i prva pobjeda Čilića.

Tijekom čitavog prvog seta jedini dobar segment Čilićeve igre bio je servis, dok je u izmjenama udaraca s osnovne linije previše griješio. Posljedica takve igre bila je da je Čilić kod rezultata 4-4, u gemu kada nije mogao ubaciti prvi servis, izgubio igru na svoj početni udarac, a samim time i set. U drugom je setu Čilić zaigrao mnogo bolje, njegovi udarci postali su jači i precizniji. Mayer nije mogao pratiti takav tempo, te je za samo 25 minuta Čilić riješio tu dionicu u svoju korist sa 6-0.

Nažalost, u trećem setu Čilić je znatno pao u igri na svoj servis, te je Mayer napravio čak tri "breaka". U takvom razvoju situacije Čiliću nisu pomogla niti dva "breaka", pa je Nijemac stigao do novoga vodstva u setovima. Uslijedila je pauza tijekom koje je hrvatski izbornik Goran Prpić pozvao gledatelje da ispune dvoranu i pomognu našim igračima, jer je na početku dvoboja dvorana bila otužno prazna. Gledatelji su postupno punili dvoranu, a za to je vrijeme Čilić igrao sve bolje i uspio napraviti preokret.

Četvrti je set odlučen samo jednim "breakom", Čilić je oduzeo servis Mayeru za vodstvo 3-1, te tu prednost nije ispuštao do kraja. Čilić je peti set otvorio "breakom", a odmah u sljedećoj je igri izvukao 15-40 i tada je praktički pitanje pobjednika bilo riješeno. Čilić je pobjedu potvrdio s još dva "breaka", za 4-1 i konačnih 6-1.

U drugom susretu u petak naš drugi igrač Ivan Dodig igrao je protiv prvog njemačkog reketa u ovom meču Philippa Kohlschreibera i izgubio nakon više od četiri sata igre u pet setova. Pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Austrija - Francuska.

04.03.2011. 18:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh