« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ATP UMAG

Davidenko nakon poraza: Uopće nisam bio na terenu

"Iz Umaga odlazim tek u nedjelju, pa ću u subotu, ako vrijeme dopusti, pokušati otići u ribolov, te zaboraviti ovaj poraz", rekao je ruski tenisač nakon poraza id J.I. Chele

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

tenis

,

Nikolaj Davidenko

,

ATP Umag

,

brak i djeca

Kao da nisam igrao ovo četvrtfinale, jednostavno sam se osjećao jako čudno i uopće nisam bio prisutan na terenu, kazao je prošlogodišnji pobjednik Umaga Rus Nikolaj Davidenko koji je u četvrtfinalu poražen od Argentinca Juana Ignacia Chele s 2:6, 1:6.

"Ne znam kako ću objasniti svojem bratu treneru kako sam uspio izgubiti od Chele 6:2, 6:1. Osjećao sam se slabo, bez koordinacije, ali fizički nije bilo problema. Nisam htio igrati kao Chela daleko izvan osnovne linije, pokušavao sam napadati, forsirati, ali sam gotovo sve lopte poizbacivao. Tada sam se počeo ljutiti, izgubio sam potpuno koncentraciju i više nisam znao što moram učiniti na terenu", kazao je prvi nositelj Davidenko, kojemu je ovo jedan od najtežih poraza sezone, a drugi u ukupno sedam dvoboja s Chelom.

"Iz Umaga odlazim tek u nedjelju, pa ću u subotu, ako vrijeme dopusti, pokušati otići u ribolov, te zaboraviti ovaj poraz. Ako vrijeme bude loše, tu je uvijek bazen, sigurno neću ni pomisliti na tenis", bio je razočaran Davidenko. Nakon prvog nositelja, Umag je nekoliko minuta kasnije izgubio i drugoga nakon što je Talijan Andreas Seppi pobijedio Austrijanca Jurgena Melzera također u dva seta 6:1, 6:4. Sličnim rezultatom je prije tjedan dana završio i njihov međusobni dvoboj u Hamburgu, ali je tada pobjednik bio Melzer.

"Ovdje su mi uvjeti daleko više odgovarali negoli u Hamburgu, a pretpostavljam da je njemu bilo obrnuto. Uz to, u Umagu se uvijek osjećam dobro, Italija je blizu i imam dosta navijača, što mi je sigurno pomoglo i danas. U Umagu je sve ugodno blizu, hotel, tereni i more i zato volim dolaziti na ovaj turnir", kazao je Seppi, koji je tako ponovio prošlogodišnji rezultat kada je u Umagu također igrao polufinale. Seppi ne briljira ove sezone i tek je u Umagu uspio povezati dvije uzastopne pobjede, a u subotu će imati šansu uzvratiti Španjolcu Juanu Carlosu Ferreru na prošlogodišnjem porazu u polufinalu. Ferrero je danas s glatkih 6:1, 6:2 pobijedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, a navečer se igra preostali četvrtfinale u kojem Ivan Ljubičić igra s Talijanom Potitom Staraceom. (hina/metro-portal)

30.07.2010. 21:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh