« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
VJETAR U LEĐA

Danska pobijedila Kamerun 2:1

U uzbudljivoj utakmici Kamerun je poveo, ali je Danska na kraju slavila, čime su Nizozemci osigurali osminu finala, a Kamerun nema šanse za prolazak

Danska Kamerun SP JAR
Danska Kamerun SP JAR (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

wta indian wells

Danska je u Pretoriji na stadionu Loftus Versfeld svladala Kamerun sa 2:1. Poveo je Kamerun pogotkom Samuela Eto'oa u 10. minuti, a rezultat su preokrenuli Nicklas Bendtner u 33. i Dennis Rommedahl u 61.

Ovim rezultatom Nizozemska je postala prva reprezentacija koja je i teoretski osigurala nastup u osmini finala, dok je Kamerun postao prva reprezentacija koja se niti teoretski ne može plasirati u drugi krug natjecanja. Nakon dva odigrana kola u skupini E vodi Nizozemska sa šest bodova, Japan i Danska imaju po tri, dok je Kamerun bez bodova.

Već na samom početku susreta Kamerun je stvorio jednu izglednu priliku, kada je nakon povratne lopte sa vrha kaznenog prostora pucao Assou-Ekotto, ali je lopta završila u bloku danskih igrača. U 7. minuti danski veznjak Rommedahl dobro je utrčao iza leđa kamerunske obrane, ali bio je previše iskosa, pa je njegov udarac promašio metu.

I nakon što su Danci u prvom susretu omogućili Nizozemcima da dođu u vodstvo autogolom, Kameruncima su dopustili da se okoriste pogreškom u obrani. Christian Poulsen je pred svojim 16-ercem pogrešno dodao loptu, koju je pokupio Webo i uposlio je Samuel Eto'oa koji je u 10. minuti zabio za vodstvo Kameruna. Nakon vodstva Kamerunci su djelovali kao bolja momčad na terenu, ali bez pravih prilika.

>> Nizozemska pobijedila Dansku 2:0

Danci su ipak došli do poravnanja u 33. minuti. Duga lopta prema desnom boku preletjela je kamerunskog braniča, prihvatio ju je Rommedahl i idealno je poslužio Bendtnera, kojemu nije bilo teško sa pet metara pogoditi mrežu.

Pred kraj poluvremena, u razdoblju od 42. do 44. minute, mogli smo vidjeti tri stopostotne prilike. Prvu nije iskoristio Tomasson, potom je Eto'o pogodio vratnicu, a seriju promašaja dovršio je Emana, koji se odlično probio u 16-erac, a onda je traljavo pucao.

Ključna minuta u utakmici bila je 61. Prvo je kamerunski napadač Webo iz izgledne situacije s 10-ak metara pucao ravno u danskog vratara Sorensena, a iz brzog protunapada Danska je povela 2:1. Bendtner je odličnom loptom pronašao Rommedahla na desnom krilu, on je prevario Makouna, te potom pogodio sam suprotnji donji kut Souleymanoua.

Danski kapetan Jon Dahl Tomasson mogao je postati tragičar utakmice zbog promašaja u 71. minuti kada je idealno poslužen od Rommedahla loptu praktički dodao do Souleymanoua. Do kraja utakmice Kamerunci su svim silama krenuli u napad po izjednačenje koje bi ih barem teoretski održalo u igri za prolazak u osminu finala, ali Emana, Idrissou, Aboubakar i ostali kamerunski napadači nisu bili dovoljno prisebni u završnici.

U posljednjem, 3. kolu 24. lipnja igrat će Nizozemska - Kamerun i Danska - Japan.

TABLICA:
1. Nizozemska 2 2 0 0 3-0 6
2. Japan 2 1 0 1 1-1 3
3. Danska 2 1 0 1 2-3 3
4. Kamerun 2 0 0 2 1-3 0

KAMERUN: Souleymanou - Mbia, Nkoulou, Bassong (Idrissou, 72), Assou-Ekotto - Song, Geremi, Enoh (Makoun, 46), Emana - Webo (Aboubakar, 78), Eto'o

DANSKA: Sorensen - Jacobsen, Kjaer, Agger, Si. Poulsen - Gronkjaer (Kahlenberg, 67), Poulsen, Joergensen (Jensen, 46) - Rommedahl, Tomasson (Poulsen, 86) - Bendtner

(hina/metro-portal)

19.06.2010. 23:31:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh