« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
en garde!

Danas Medvednicom vladaju vitezovi i vještice

Drevni običaji ponovno će zaživjeti ove nedjelje kod Grafičara od 11 sati

(Damjan Tadić/ CROPIX)
Više o

Medvednica

,

viteški turnir

,

srednji vijek

,

zagreb-info

,

viteške igre

,

vitezovi

U nedjelju, 27. rujna, rudnik Zrinski i njegova okolica vrvit će vitezovima, rudarima i vješticama, a duh srednjeg vijeka moći će se vidjeti, čuti, osjetiti i namirisati. Održat će se, naime, 4. „Srednjovjekovni dani na Medvednici".

Otvorenje festivala je u 11 sati, a nakon toga ćete moći uživati u raznim aktivnostima koje dočaravaju atmosferu srednjeg vijeka.

U rudniku Zrinski moći ćete vidjeti kako rudari naporno rade dok ih nadgleda opaka viteška straža. Međutim, i oni će zadrhtati kad sama Crna kraljica stigne u inspekciju. Ako vaši mališani ne znaju tko je bila Crna kraljica, za to će se između dviju predstava pobrinuti lutkari s marionetama.

U okolici rudnika moći ćete posjetiti pravi srednjovjekovni sajam i usput se osladiti medovinom uz zvuke srednjovjekovne glazbe. Također ćete moći iskovati vlastiti srebrnjak i uživati u viteškom turniru ili se čak okušati u njemu.

Do rudnika Zrinski, odnosno Parka prirode možete doći vlastitim prijevozom Sljemenskom cestom, no organizatori zbog mogućih gužvi ipak preporučaju dolazak autobusima ZET-a do stanice planinarskog doma Grafičar (udaljenost od rudnika Zrinski oko 100 metara). Do rudnika se može doći i pješice od Šestinskog Lagvića do Kraljičinog zdenca Poučnom stazom Miroslavec. Kod Kraljičinog zdenca treba prijeći asfaltnu cestu i nastaviti planinarskom stazom 1M do Rudnika Zrinski.

„Srednjovjekovni dani na Medvednici" održavaju se u organizaciji Družbe vitezova zlatnoga kaleža iz Donje Stubice, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Ulaz je slobodan.

PROGRAM:

11:00
otvorenje festivala

11:00 - 17:00
sajam, glazba, radionice, kovanje srebrnjaka, posjeti rudniku Zrinski

12:00, 15:00

predstave Vitezova zlatnog kaleža

17:00

zatvaranje festivala

27.09.2009. 08:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh