« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
OD 2. LIPNJA

Dan otvorenih vrata za osobe s invaliditetom u Muzeju grada Zagreba

Po uzoru na londonski Tate zagrebački muzej će svakog drugog utorka u mjesecu organizirati program uz pomoć vodiča i prevoditelja.

(CROPIX)
Više o

invalidi

,

Muzej grada Zagreba

,

Dan otvorenih vrata

,

udruga Dodir

Muzej grada Zagreba svakog će prvog utorka u mjesecu, počevši od 2. lipnja ove godine, od 10 do 18 sati omogućiti besplatan ulaz invalidnim osobama.

Tako će se, po uzoru na londonski Tate Modern Museum, već početkom idućeg mjeseca održati prvi Dan otvorenih vrata za osobe s invaliditetom. Toga dana invalidi će moći razgledati stalni postav i povremene izložbe uz pomoć vodiča, a udruga Dodir osigurat će prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika, priopćeno je danas iz Muzeju grada Zagreba.

Na prvi Dan otvorenih vrata prezentirat će se i razgledavanje Muzeja prilagođeno invalidnim osobama.

Posjetitelji će moći vidjeti na koji način osobe s invaliditetom doživljavaju Muzej i prikupljaju informacije - taktilnim znakovnim jezikom (ruka na ruku), pisanjem po dlanu, jednoručnom abecedom, dvoručnom abecedom i ostalim oblicima komunikacije.

Promociju će podržati i prisustvovati joj ugledne osobe društvenog i političkog života grada Zagreba i Republike Hrvatske, stoji u priopćenju Muzeja grada Zagreba koji Dan otvorenih vrata organizira u suradnji s Hrvatskom udrugom gluhoslijepih osoba "Dodir". (hina/metro-portal)

28.05.2009. 16:37:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh