« Auto-moto
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Citroën C3 1.4i Gaz Naturel ima pogon na prirodni plin

Prirodni plin za 20 posto smanjuje emisiju CO2, a ekološki C3 razvija 68 KS

Prirodni plin ne emitira ni olovo ni sumporne okside
Prirodni plin ne emitira ni olovo ni sumporne okside
Više o

Citroen

,

Ekološki Citroën C3

Citroen još jednom dokazuje da očuvanje okoliša i nove tehnologije idu ukorak. Nakon što je opremio više od 160.000 Citroënovih vozila s pročistačem krutih čestica (FAP), omogućujući time da dizelski motori dostignu razinu emisije čestica blizu nule, Francuzi su pripremili model C3 1.4i Gaz Naturel s pogonom na prirodni plin.

Ekološki Citroën C3 1.4i Gaz Naturel (prirodni plin) nudi se u izvedbi osobnog i gospodarskog vozila. Obje izvedbe su dio globalne strategije zaštite okoliša s dva cilja: smanjenje emisije ugljičnog dioksida (CO2) i kvaliteta života u gradu.

Gorivo budućnostiZnačajne zalihe prirodnog plina na svjetskoj razini i njegova kvaliteta u odnosu na okoliš, čine ga gorivom budućnosti. 

Zapravo, prirodni plin smanjuje za oko 20 posto emisiju CO2 u odnosu na benzin i ne emitira sumporne okside ni olovo. S druge strane, uz posjedovanje pumpe za plin i opreme koja omogućuje punjenje vozila kod kuće, donosi stvarnu prednost kada se radi o uvjetima življenja i uštedi vremena.
Motor C3 1.4i prirodni plin razvija najveću snagu od 68 konjskih snaga pri 5500 o/min i okretni moment 110 Nm. Plin se ubrizgava izravno u glavu cilindra preko četiri specifična ubrizgavača.

Ovo višestruko sekvencijalno ubrizgavanje omogućuje nižu potrošnju uz dobre performanse. Prijelaz na benzin odvija se automatski kada se potroši zaliha plina. 

Piše: Piše: Davor Kindy
24.04.2008. 00:30:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh