« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
UZ PREOKRET

Čilić u četvrtfinalu ATP-a u Dubaiju

U 2. kolu pod Čilićevim reketom stradao je Stefan Koubek rezultatom 6-2, 7-6

(Neja Markičević/Cropix )
Više o

Marin Čilić

,

ATP Dubai

,

Stefan Koubek

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju pobjedom u 2. kolu nad Austrijancem Stefanom Koubekom 6-2, 7-6(6).

Čilić je sjajno otvorio meč i s dva breaka lako je osvojio prvi set 6-2 protiv 33-godišnjeg veterana, 135. na ATP ljestvici.

U drugom setu također je sjajno startao, breakom, ali onda je njegova igra počela varirati. Izgubio je vlastiti servis, što je bio tek prvi u nizu izgubljenih početnih udaraca u tom setu.

Međugorac je oduzeo servis protivniku u petom gemu, ali ga je odmah izgubio u sljedećoj igri, a nakon breaka kod 4-4 imao je servis za meč. Međutim, priliku je propustio i set je otišao u tie break. Ondje je hrvatski tenisač užasno startao, Koubek je poveo 5-0, ali tada Čilić radi preokret, smanjuje na 6-5, spašava set loptu i s tri vezana poena dolazi do prve pobjede nad Koubekom u drugom međusobnom meču.

Marin je imao problema s prvim servisom tijekom cijelog meča, o čemu svjedoči i tek 48% ubačenih prvih servisa, a ukupno je realizirao 5 od 9 break prilika. Svoj je servis gubio tri puta, sva tri puta u drugom setu.

Protivnik hrvatskog tenisača u četvrtfinalu bit će Austrijanac Jürgen Melzer, 31. igrač svijeta koji je u 2. kolu pobijedio Španjolca Tommyja Robreda 6-3, 7-5.

Melzer je Čilićev "stari znanac", budući da je s njim dosad igrao pet puta, te je pritom slavio u četiri navrata. Posljednji su meč odigrali ove sezone u polufinalu PBZ Zagreb Indoorsa gdje je Čilić pobijedio 7-6(5), 6-4. (Totalsport)

24.02.2010. 13:07:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh