« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
atp pariz

Čilić preko Verdasca do četvrtfinala

Prvi hrvatski reket za polufinale će se boriti protiv pobjednika susreta Benneteau-Monfils

(Neja Markičević/Cropix )
Više o

Marin Čilić

,

Gael Monfils

,

Fernando Verdasco

,

Julien Benneteau

,

ATP Pariz

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP teniskog turnira iz Masters serije u Parizu, nakon što je u dvoboju trećeg kola nakon dva sata igre pobijedio Španjolca Fernanda Verdasca 3:6, 6:4, 6:4.

Čilić je loše otvorio meč. Verdasco je iskoristio break loptu već u prvoj servis igri hrvatskog tenisača, te vrlo brzo došao do vodstva 3:0, a potom mirno priveo set kraju.

U druga dva seta Čilić je bio daleko bolji. Igrao je agresivnije i čvršće što se odmah vidjelo na rezultatu. Dugi set je prelomljen u šestoj igri kad je prvi hrvatski reket pri vodstvu 3:2 načinio break i zatim sačuvao prednost. U trećem, odlučujućem setu Čilić je vrata pobjede otvorio breakom kod rezultata 3:3.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i druga pobjeda hrvatskog tenisača. Čilić je slavio i u njihovom posljednjem susretu, prošle godine u Madridu, dok je Verdasco bio bolji u Nottinghamu iste godine, te u St Peterburgu 2007. godine.

Idući Čilićev suparnik bit će pobjednik susreta između Francuza Juliena Benneteaua i Gaela Monfilsa. (hina/metro-portal)

12.11.2009. 17:49:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh