« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PETI U KARIJERI

Čilić obranio naslov na ATP Zagreb Indoorsu

Nakon više od dva i pol sata igre hrvatski tenisač svladao je Nijemca Michaela Berrera sa 6-4, 6-7(5), 6-3

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/Cropix)
Više o

Marin Čilić

,

zagreb indoors

,

ATP Zagreb

,

Michael Berrer

Marin Čilić obranio je naslov pobjednika ATP turnira u Zagrebu. Hrvatski je tenisač u finalu teže od očekivanog, nakon više od dva i pol sata, svladao Nijemca Michaela Berrera sa 6-4, 6-7(5), 6-3.

Međugorac je na taj način nastavio sa sjajnim rezultatima na početku godine. Poražen je samo jednom, u polufinalu Australian Opena, a osvojio je turnire u Chennaiju i Zagrebu.

Točnije obranio je lanjske naslove na oba turnira, a u nedjelju je peti put u karijeri podizao pobjednički pehar. Uz navedene naslove u Chennaiju i Zagrebu, najbolji je bio i 2008. u New Havenu, bio mu je to prvi trofej u karijeri na ATP Touru.

Žilavi Berrer će se moći pohvaliti da je desetom svjetskom tenisaču jedini u dvije godine u Zagrebu uspio uzeti set, ali za više od toga ipak nije bio dovoljno kvalitetan. Čilić je već u prvom gemu meča imao četiri prilike za break, do kojeg je ipak došao tek u petom gemu.

No, drugi je set ipak donio znatno raspoloženijeg Nijemca čija je igra bila sve bolja kako je vrijeme odmicalo. Svoje dvije break-lopte Čilić nije uspio iskoristiti, baš kao ni Berrer svoju jednu koja mu je, pri vodstvu 6-5, ujedno mogla i donijeti set. No, što nije napravio tada, 65. igrač svijeta, kojem je to bio prvi finale u karijeri, učinio je u tie-breaku, iskoristivši drugu set-loptu.

Hrvatski tenisač je u četvrtom gemu odlučujućeg seta iskoristio svoju jedinu priliku za obrat. Bilo je to sasvim dovoljno da meč privede kraju u svoju korist iako je Berrer opasno zaprijetio u trenucima kad je Čilić servirao za naslov. Imao je Nijemac dvije break-prilike, ali Međugorac se sjajno izvukao i asom zaključio trijumfalni tjedan.

Bio je ovo prvi međusobni ogled Čilića i Berrera u karijeri. (Totalsport)

07.02.2010. 20:08:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh