« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
WIMBLEDON

Čilić izgubio od Murraya

Bio je ovo sedmi međusobni susret Čilića i Murraya u seniorskoj konkurenciji i šesta pobjeda Britanca

Andy Murray bio je uvjerljiv protiv Čilića
Andy Murray bio je uvjerljiv protiv Čilića (Arhiva)
Više o

Marin Čilić

,

Wimbledon

,

Andy Murray

Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale Wimbledona, u susretu 4. kola bolji od njega bio je Britanac Andy Murray sa 7-5, 6-2, 6-3 u meču koji je se protegao u dva dana iako je trajao dva sata i 10 minuta.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Čilića i Murraya u seniorskoj konkurenciji i šesta pobjeda Britanca. Zanimljivo, susretali su se na sva četiri "Grand Slam" turnira, Čilić je svoju jedinu pobjedu ostvario u 4. kolu US Opena 2009., dok je Murray pobjeđivao u 4. kolu Roland Garrosa 2009., polufinalu Australian Opena 2010., te sada i u 4. kolu Wimbledona 2012.

Čilić i Murray su u ponedjeljak zbog kiše morali prekinuti susret prvi vodstvu Murraya od 7-5, 3-1. U utorak su u prvom dolasku na teren igrali samo tri minute prije no što ih je kiša potjerala u svlačionicu pri rezultatu 4-2 za Murraya u drugom setu.

Nakon sat vremena stanke meč je ponovno nastavljen, a mnogo bolje je reagirao Murray koji je osvojio prva dva gema i tako riješio drugi set u svoju korist sa 6-2.

U prvoj igri trećeg seta Čilić je imao četiri "break-lopte", ali Murray je u sva četiri navrata ubacio prvi servis i našem tenisaču nije ponudio nikakvu šansu za oduzimanje servisa. Ključni trenutak trećeg seta dogodio se u četvrtom gemu kada je Murray oduzeo servis Čiliću i tu prednost održao do kraja susreta.

Čiliću je nakon ovog poraza najbolji rezultat u Wimbledonu ostao plasman u 4. kolo. Prvi je put to ostvario 2008. godine, a drugi ove.

03.07.2012. 18:27:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh