« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ZAGREB INDOORS

Čilić izgubio od Mayera, Dodig izbacio Ljubičića

Marin Čilić neće obraniti naslov u Zagrebu, u četvrtfinalu je izgubio od Nijemca Florijana Mayera, Dodig u polufinalu

Main Čilić
Main Čilić (Getty Images)
Više o

Marin Čilić

,

Ivan Ljubičić

,

PBZ Zagreb Indoors

,

Ivan Dodig

Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale ATP teniskog turnira u Zagrebu na kojem je posljednje dvije godine slavio, prenosi Hina. Čilića je u četvrtfinalu pobijedio Nijemac Florian Mayer 3:6, 4:6.

Bio je to prvi Čilićev poraz nakon 12 uzastopnih pobjeda u Domu sportova, te drugi uzastopce od Mayera. Izgubio je i prošle godine u Wimbledonu. Mayer će u polufinalu igrati protiv sunarodnjaka Michaela Berrera kojem je Francuz Richard Gasquet predao meč u prvom setu pri vodstvu 5:2 za Nijemca.

Čilićeva kriza igre nastavila se i u Zagrebu, a protiv Mayera je u dva seta skupio ogromnih 30 neprisiljenih pogrešaka. Nakon vrlo slabog izdanja u prvom setu, u drugom je setu Međugorac jednom oduzeo Mayerov servis, ali su mu pogreške na lagane lopte u ključnim poenima oduzele pravo da obrani naslov.

Jednostavno nisam pogađao u nizu

"Od samog početka nisam pronašao ritam, već u prvom gemu propustio sam 15:40, a potom su se počele redati pogreške. On se postavio izuzetno pametno, a ja sam u prvom setu radio početničke pogreške na lagane lopte. U drugom setu sam pokušao biti defenzivniji, imao sam dosta prilika, ali jednostavno nisam pogađao u nizu. S ovakvom igrom jednostavno nisam mogao pobijediti", kazao je dvostruki pobjednik turnira, koji se mučio i u prvom dvoboju s Rusom Kunjicinom u kojem je također imao 30 neprisiljenih pogrešaka.

"Iako sam ovdje slavio dvaput, ove godine je podloga puno ljepljivija, nikako se nisam mogao namjestiti na loptu, te je to glavni razlog promašaja. Nije to izlika, znam da sam vrlo daleko od prošlogodišnje forme u ovo vrijeme, a vjerojatno je najveći problem samopouzdanje. Moram ostati pozitivan, trenirati i igrati što više mečeva, i nadati se da ću se konačno izvući iz ove krize igre i rezultata", zaključio je Čilić, koji već sljedeći tjedan igra na turniru u Rotterdamu, potom slijedi Marseille i Davis Cup.

Mayer je u Zagrebu dobio već drugoga hrvatskoga tenisača nakon što mu je u 1. kolu Franko Škugor imao meč-loptu, a u polufinalu ide na sunarodnjaka i prošlogodišnjeg finalista Michaela Berrera.

Četvrti nositelj turnira Francuz Richard Gasquet predao je četvrtfinalni dvoboj Nijemcu Michaelu Berreru kod zaostatka 2:5 u prvom setu zbog bolova u ramenu. Gasquet se tako oprostio od turnira u petak nakon što je odigrao samo sedam gemova - u 1. kolu je kao nositelj bio slobodan, a u drugom mu je sunarodnjak Arnaud Clament predao bez borbe, a opet se radilo o ozljedi ramena. Gasquet je u Zagrebu na terenu proveo samo 18 minuta i zaradio čak 11.800 eura. Treći nositelj turnira Španjolac Guillermo Garcia Lopez je zaustavio seriju od pet pobjeda kvalifikanta iz SAD-a Alexa Bogomolova, te u polufinalu čeka pobjednika hrvatskoga dvoboja Ivana Ljubičića i Ivana Dodiga.

Dodig izbacio Ljubičića

Nakon što je ispao prvi nositelj Marin Čilić, od ATP teniskog turnira u Zagrebu oprostio se i drugi nositelj Ivan Ljubičić. Njega je u posljednjem susretu četvrtfinala nakon sat i 50 minuta igre pobijedio hrvatski tenisač Ivan Dodig 6:4, 6:4.

Bio je to njihov treći međusobni susret i prva pobjeda za Dodiga. Prošle godine igrali su u Stockholmu i Umagu i u oba meča Ljubičić je dobio 2:1 u setovima. Dodiga u polufinalu očekuje Španjolac Guillermo Garcia-Lopez.

04.02.2011. 19:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh