« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PBZ INDOORS

Čilić i Ljubičić prvi nositelji 6. ATP turnira u Zagrebu

Unatoč iznimno teškoj financijskoj situaciji, a zahvaljujući Gradu Zagrebu i sponzorima, turnir će se ipak održati i to uz najveća imena hrvatskog tenisa

Marin Čilić, Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić
Marin Čilić, Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

Marin Čilić

,

tenis

,

Ivo Karlović

,

Ivan Ljubičić

,

Franko Škugor

,

Goran Ivanišević

,

Antonio Veić

,

Ivan Dodig

,

ATP Zagreb

Na šestom izdanju ATP turnira PBZ Zagreb Indoorsa od 31. siječnja do 6. veljače prvi nositelji bit će Marin Čilić i Ivan Ljubičić, u glavnom ždrijebu naći će se Ivo Karlović i Ivan Dodig, a dvije bi pozivnice trebali dobiti Antonio Veić i Franko Škugor. Unatoč iznimno teškoj financijskoj situaciji, a zahvaljujući Gradu Zagrebu i sponzorima, uspjeli smo turnir postaviti na noge. Najbolje od svega je što će se u Domu sportova opet okupiti svi najbolji hrvatski tenisači, a to znači da će gledatelji uživati, kazao je direktor turnira Branimir Horvat, koji je objavio i vijest da će na turniru nastupiti u igri parova i Goran Ivanišević.

"Prva je ideja bila da odigram neku ekshibiciju kako bi popunili program do četvrtka, kad bi trebali zaigrati Marin i Ivan u singlu. Onda smo zaključili da će bolje biti ako odigram parove s Marinom Čilićem. daleko je veljača, samo da se ne ozlijedim", kazao je Ivanišević. Dvostruki pobjednik Marin Čilić i prvi pobjednik Ivan Ljubičić su s još dva top-nositelja slobodni u prvom kolu.

"Pozitivno je što ću se vratiti na pobjedničko mjesto, gdje sam igrao svoj najbolji tenis. Počeo sam s pripremama, radim jače na fizičkoj pripremi kako bih bio spreman za početak sezone. Ove je godine start bio izvanredan, nadam se da ću takve igre i rezultate ponoviti i u 2011. godini", kazao je Čilić. "Mnogi bi glavni europski gradovi, poput Atene ili Helsinkija, voljeli imati ovakav turnir, ali ga ne mogu dobiti jer u kalendaru više nema mjesta. Nadam se da će tradicija PBZ Zagreb Indoorsa trajati još dugo godina. Možemo biti ponosni što ga imamo, a nadam se da ćemo nastaviti i tradiciju hrvatskih pobjednika. I da, nadam se da će Goran igrati u finalu parova", izjavio je Ljubičić. Osim hrvatskih tenisača, najzvučnija imena dosad prijavljenih igrača su dvojica veterana Čeh Radek Štepanek i Francuz Arnaud Clement, a prijave za turnir zaključuju se u utorak, 21. prosinca. (hina/metro-portal)

10.12.2010. 20:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh