« Znanost
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
BRAVO DEČKI!

CEOI 2017: informatička srednjoškolska reprezentacija Hrvatske se vratila s 4 medalje

Naša četiri mušketira: Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret vratili su se s tri srebrene i jednom brončanom medaljom

Četiri medalje za naše natjecatelje!
Četiri medalje za naše natjecatelje! (Arhiva)
Više o

CEOI 2017

,

Leonard Inkret

,

Josip Kelava

,

Vilim Lendvaj

,

Josip Klepec

Na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi ( The Central European Olympiad in Informatics) - CEOI 2017, održanoj na Fakultetu za računarstvo i informatiku u Ljubljani, naša četiri mušketira: Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret vratili su se s tri srebrene i jednom brončanom medaljom.

Dok većina srednjoškolaca je na ljetnom odmoru, tim mladih informatičara reprezentacije Hrvatske, rješavao je i dokazivao svoju kompetentnost u rješavanju 6 problemskih zadataka algoritamskog prirode kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, Python, C/C++, Java i C# pod operativnim sustavom Linux.

U konkurenciji 58 natjecatelja iz devet država članica te gostujućih reprezentacija (Azerbajdžan, Gruzija, Italija, Izrael i Švicarska) osvojili su srebrne medalje: JOSIP KLEPEC i VILIM LENDVAJ - 3. razred, XV. gimnazija Zagreb te JOSIP KELAVA - 4. razred, Prva gimnazija Varaždin, a LEONARD INKRET - 3. razred, XV. gimnazija Zagreb, osvojio je brončanu medalju.

Nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 25. ožujka) i Izbornim pripremama (Zagreb, od 10. do 13. travnja).

Za informatički tim odgovorni voditelj bio je Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, kao i stručni voditelji Ivan Paljak i Domagoj Bradač. Nastup naših mladih informatičara na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, kao i desetodnevne stručne pripreme, organizirao je Hrvatski savez informatičara.

Piše: Sanja Ledinek
16.07.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh