« Košarka
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
ŠTETA, ALI SVAKA ČAST

Cedevita ostala bez finala Eurokupa, Uniks ipak jači

Za Cedevitu je sve pošlo u lošem smjeru krajem prve i početkom druge četvrtine kada je ruska momčad u razdoblju od 8. do 14. minute napravila seriju 18-1

Cedevita
Cedevita (Marko Miščević/CROPIX)

Košarkaši Cedevite nisu se uspjeli plasirati u finale Eurokupa, oni su u polufinalnom susretu završnog turnira u Trevisu izgubili od ruskog predstavnika Uniksa iz Kazana sa 66-87 (13-22, 17-25, 25-20, 11-20), javlja Hina.

Cedevitu je predvodio damjan Rudež sa 16 koševa, Bracey Wright je dodao 15, dok su najbolji u sastavu Uniksa bili Terrell Lyday sa 27 i Kelly McCarty sa 18 poena. Hrvatski reprezentativac u sastavu Uniksa Marko Popović ubacio je 14 pogodaka.

Za Cedevitu je sve pošlo u lošem smjeru krajem prve i početkom druge četvrtine kada je ruska momčad u razdoblju od 8. do 14. minute napravila seriju 18-1, te se odvojila na 19 koševa prednosti (33-14). Igrači Uniksa bili su precizni u šutu s distance, posebno se isticao Terrell Lyday, dok s druge strane Cedevita, koja je forsirala tricu, nije mogla ništa pogoditi. U prvom poluvremenu Cedevita je pogodila tek dva od 17 pokušaja za tricu, pa se na odmor otišlo s vodstvom Uniksa od 47-30.

U trećoj trećini Cedevita je zaigrala agresivnije u obrani, uspjela je pogoditi nekoliko šuteva za tricu, pa se u 33. minuti uspjela približiti na samo devet koševa zaostatka (61-70). Pri tom rezultatu Cedevita je imala čak četiri napada za dodatno smanjenje rezultata, ali nakon što nije niti jedan uspjela realizirati nestale su nade u preokret.

Ubrzo potom petu osobnu pogrešku napravio je Vedran Vukušić, a bez njega pod koševima Cedevita nije imala nikakvih izgleda. Cedevita će u nedjelju u susretu za treće mjesto igrati protiv poraženog sastava iz drugog polufinala u kojem se sastaju Benetton iz Trevisa i Cajasol iz Seville, dok će Uniks u finalu igrati protiv pobjednika tog susreta.

16.04.2011. 22:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh