« Ostali sportovi
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
EUROSPORT

Bundesliga na Eurosportu 2

Treće kolo prepuno je sjajnih okršaja, sve utakmice su dostupne na Eurosport Playeru, a Eurosport 2 donosi izbor pet najzanimljivijih susreta

Pratite Bundesligu na Eurosportu 2
Pratite Bundesligu na Eurosportu 2 (Eurosport)
Više o

Bundesliga

,

prijenosi

,

Eurosport 2

,

Eurosport Player

Nakon reprezentativne stanke igrači se vraćaju na travnjake Bundeslige. Sezona je tek počela pa momčadi pokušavaju pronaći idealne taktičke i igračke kombinacije, što utakmice čini još otvorenijima. Treće kolo prepuno je sjajnih okršaja, sve utakmice su dostupne na Eurosport Playeru, a Eurosport 2 donosi izbor pet najzanimljivijih susreta kroz koje će vas voditi komentatorski trio Saša Sušec, Ivan Jurković i Hrvoje Frančeski.

HSV - Leipzig (petak, 20:30, E2)

Hamburger Sport-Verein prošle se godine do samog kraja borio za opstanak, osiguravši još jednu sezonu u Bundesligi za samo jedan jedini bod. Stoga nitko nije očekivao njihov briljantni start u sezonu u kojoj su nakon dva kola jedna od četiri momčadi s maksimalnim učinkom. Pitanje je može li momčad Marcusa Gisdola zadržati takvu efikasnost budući da im u petak u goste stiže lanjski hit sezone, novostvoreno čudo iz Leipziga. Red Bull nisu sjajno startali u sezonu te nakon dva kola imaju poraz od Schalkea i pobjedu nad Freiburgom. Protiv HSV-a bi prošle godine računali makar na bod no pitanje je u kakvom će sastavu izaći na Voksparkstadion s obzirom da ih pet dana kasnije čeka debi u Ligi Prvaka protiv Monaca što samo daje dodatnu draž utakmici u kojoj će HSV pokušati ugrabiti puni plijen protiv moćnog Leipziga.

Freiburg - Borussia Dortmund (subota, 15:30, E2)

Freiburg je prošle sezone plesao po tablici suludim ritmom pa su se njihovi navijači čas molili za opstanak, čas nadali plasmanu u Europu. Sedmo mjesto im je na kraju donijelo pretkolo Europa lige iz koje su ekspresno ispali neočekivanim porazom od Domžala. Freiburg se tako u potpunosti posvetio domaćem prvenstvu, no stvari nisu baš dobro krenule za momčad trenera Christian Streicha - bod iz dvije utakmice i gol razlika 1 - 4 ne zvuče obećavajuće. To bi se moglo dodatno pogoršati pošto im u goste dolazi moćna Borussija. BVB je znatno promijenio ekipu u odnosu na prošlu godinu, prošlog tjedna ostali su bez fantastičnog tinejdžera Ousmanea Dembelea koji je otišao u Barcelonu, a momčad se još uvijek privikava na novog trenera Petera Bosza zbog čega ne mogu računati na sigurne bodove sa Schwarzwald-stadiona.

Hoffenheim - Bayern (subota, 18:30, E2)

Momčad mladog trenera Juliana Nagelsmanna nije uspjela ući u Ligu Prvaka, no momci iz Hoffenheima nisu dugo lizali rane nakon poraza protiv Liverpoola već su se posvetili domaćem prvenstvu u kojeg su startali sa solidna četiri boda. U derbiju kola ovog im vikenda u goste stiže moćni Bayern koji je na otvaranju prvenstva dobio Bayer Leverkusen i Werder ukupnom gol razlikom 5 - 1. Hoffenheim je prošlog proljeća svladao Bayern na WIRSOL Rhein-Neckar-Areni zgoditkom našeg Andreja Kramarića koji bi se još jednom trebao naći u prvoj postavi Die Kraichgauera. Uz našeg Kramu golu Bayerna prijetit će i Sandro Wagner i Mark Uth koji je već zabio tri gola ove sezone, no neće im biti lako protiv zvjezdane momčadi iz Bavarske. Carlo Ancelotti imao je problema sa ozljedama, no povratak Manula Neura među vratnice u prošlom kolu ojačao je cijelu obranu, a u napadačkom dijelu ekipe morit će ga slatke brige oko sastava. Okršaj dvije talentirane ekipe predvođene trenerima koji znaju svoj posao garantira pravu nogometnu poslasticu.

Hertha - Werder (nedjelja, 15:30, E2)

Momčad iz Berlina nije imala lagan raspored na otvaranju prvenstva pa je Hertha u novu sezonu ušla sa tri boda. Momci trenera Pala Dardaija dobili su Stuttgart 2 - 0 u prvoj utakmici, da bi u prošlom kolu pretrpjeli poraz od Borussije istim rezultatom. Igra Die Alte Dame bila je više nego solidna što im daje puno razloga za optimizam pred nedjeljni okršaj s Werderom. Momčad iz Bremena je prošlu sezonu završila na osmom mjestu nakon briljantnih proljetnih predstava, no ne treba zaboraviti kako su dugo vremena grcali u zoni opstanka. Zeleni su na sličan način otvorili sezonu pa nakon dva kola zauzimaju posljednje mjesto na tablici, no istini za volju u prve dvije utakmice igrali su protiv Hoffenheima i Bayerna. Momčad Alexander Nourija hitno treba bodove da konačno otvore sezonu, no ukoliko do njih misle doći u Berlinu morat će se pošteno naraditi.

Schalke 04 - Stuttgart (nedjelja, 18:00, E2)

Schalke i Stuttgart su u sezonu startali s pobjedom i porazom, a ovakav polovičan učinak čini se da bi zadovoljio bar jednu stranu sve do samog kraja sezone. Schalke ima europskih ambicija što su dokazali kupnjom Nabila Bentaleba, Aminea Harita i Yevhena Konoplyanke, no jako dobro znaju da u utrci za Europom moraju biti strpljivi i čekati na greške svojih suparnika. Najvažniji posao bit će osvajanje bodova kod kuće zbog čega očekujemo juriš od prve minute protiv solidnog Stuttgarta.  Die Roten su se vratili natrag u Bundesligu nakon jedne sezone izbivanja, sastavili su kvalitetnu ekipu u kojoj je naš Josip Brekalo prvotimac, i sigurno je da se neće lako predati na VELTINS-Areni što garantira borbenu i zanimljivu utakmicu.

Bundesligu pratite na Eurosportu 2, od petka do nedjelje, za potpuni užitak u najefikasnijoj od Liga Petice.

08.09.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh