« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
svijet formule

Bridgestone se povlači iz Formule 1

Novi vozači Williamsa bit će Rubens Barrichello i Nico Hulkenberg

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

F1

,

Bridgestone

,

Rubens Barrichello

,

Nico Hulkenberg

Bridgestone, jedini dobavljač guma za bolide Formule 1, u ponedjeljak je najavio povlačenje iz tog sporta, što je treću veliki gubitak za ovu kraljevsku automobilističku disciplinu nakon povlačenja Honde (prosinac 2008.) i BMW-a (srpanj 2009).

"Bridgestone objavljuje da neće potpisati novi ugovor o dobavljanju guma za svjetsko prvenstvo Formule 1 FIA-e (Međunarodna automobilistička federacija). Sadašnji ugovor bi trebao isteći krajem sezone 2010.", stoji u Bridgestonovom priopćenju.

Bridgestone je ušao u Formulu 1 1997. kako bi osporio nadmoć Michelina. No, od povlačenja Michelina 2007., Bridgestone je bio jedini dobavljač guma za Formulu 1, koju je već napustio Goodyear na kraju sezone 1998.

Novost je i da će Brazilac Rubens Barrichello i Nijemac Nico Hulkenberg bit će vozači u Williamsu u idućoj sezoni Formule. Njih će dvojica tako zamijeniti Nijemca Nicu Rosberga i Japanca Kazukija Nakajimu.

Hulkenberg (22), prvak 2009. u GP2 u svojoj prvoj sezoni u toj kategoriji, već je bio probni vozač u Williamsu u Formuli 1.

Barrichello, koji je ovu sezonu vozio za Brawn, iskusni je vozač koji je svoju prvu VN vozio 1993. na Jordanu u Južnoafričkoj Republici. Sezonu 2009. je završio na trećem mjestu iza Britanca Jensona Buttona i Nijemca Sebastiana Vettela. (hina/metro-portal)

02.11.2009. 12:27:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh