« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
POTRAGA ZA OSVETOM

Briatore namjerava tužiti Nelsona Piqueta

Francuski je sud u utorak odlučio da je Briatoreovu suspenziju ilegalno nametnulo vrhovno tijelo Formule

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Formula 1

,

F1

,

FIA

,

Flavio Briatore

,

Nelson Piquet

Bivši šef Renaultove momčadi u Formuli Flavio Briatore izjavio je da će vjerojatno podnijeti tužbu protiv Nelsona Piqueta nakon što je njegova doživotna suspenzija odbačena na sudu u Francuskoj.

Briatoreu je u rujnu FIA odredila doživotna suspenzija nakon što je bivši vozač Renaulta Piquet kazao da mu je on naredio da se namjerno zabije u ogradu na VN Singapura kako bi pomogao svom tadašnjem momčadskom kolegi Španjolcu Fernandu Alonsu da pobjedi u utrci. Francuski je sud u utorak odlučio da je suspenziju ilegalno nametnulo vrhovno tijelo Formule.

Na pitanje novinara "Gazzetta dello Sport" razmišlja li o tužbi protiv Piqueta Braitore je odgovorio: "Vrlo vjerojatno. Neću zaboraviti bol koju sam proživio taj dan". Odvjetnik FIA-e Jean-Francois Prat izjavio je da će se FIA "vjerojatno" žaliti na odluku francuskog suda. Briatore je također izjavio da će nastaviti raditi s Formulinim vozačima "kao uvijek" te da će na sudu ići protiv onih koji su ga ostavili.

"Osim s Heikkijem Kovalainenom i Lucasom Di Grassijem, moj odnos s ostalim vozačima se nije promijenio", kazao je Briatore. "Sada ćemo s odvjetnicima razmotriti situaciju i vidjeti možemo li poduzeti pravnu akciju protiv onih koji su raskinuli ugovor s nama". (hina/metro-portal)

06.01.2010. 14:16:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh