« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
World Challenge Zagreb

Boltomanija na Hanžeku

Usain Bolt se može mjeriti sa Beatlesima, ako računamo današnja događanja na stadionu Mladosti

Usain Bolt razvalio je konkurenciju
Usain Bolt razvalio je konkurenciju (Metro)
Više o

Blanka Vlašić

,

Usain Bolt

,

Dayron Robles

,

Hanžek

,

IAAF World Challenge Zagreb

,

rekordi mitinga

Najjači Hanžek ikad, riječi su koje su vrlo često tekle iz usta službenih spikera na Savi (Blažička i Pavlice), koji se nisu trebali pretjerano truditi podgrijavati atmosferu na stadionu. Bilo je dovoljno reći Blanka ili Bolt, i gledatelji su padali u trans.

Naročito se to može reći za najbržeg čovjeka na svijetu, koji je lakoćom istrčao rekord mitinga, 9.85 i nakon toga napravio krug oko stadiona koji je trajao valjda desetak minuta. Rukovao se s gledateljima, djeca su preskakala ogradu da ga dodirnu, a na kraju su morali intervenirati i zaštitari da čovjeku daju malo mira.

Nevjerojatno popularni i omiljeni atletičar ponovno je pokazao zašto je osoba koju svi vole - pristupačan, jednostavan, cool .... ni kad su oko njega bili svi fotografi na stadionu i sva djeca, nije gubio živce nego se veselo smješkao. Jednom riječju, čovjek koji zna što radi.

Od ostalih nastupa, Carmelita Jeter bez problema je dokazala da na stotki glat nema ozbiljnu konkurenciju, slično je napravio i Dayron Robles razbivši svjetskog prvaka Richardsona, koji je istrčao osobni rekord, i najbržeg čovjeka sezone Olivera. Ostaje žal organizatora što je ovaj rekord mitinga ostao netaknut, jer Robles je trčao ravno 13.00, a rekord je dvije stotinke brži. Druge godine ...

Blanka je, naravno, digla stadion na noge, no Čičerova je ipak bila jača i ovaj put, preskočivši dva metra u manjem broju pokušaja, a 204 cm su bila previše za obje. Ipak, publika koja je na službenom predstavljanju zvijezda mitinga izviždala Čičerovu kasnije ju je, po dobrom običaju, bodrila u svim skokovima kao da im je cura iz kvarta.

Osim Bolta, rekorde mitinga postavili su Novlene Williams Mills na 400 metara s rezultatom 50.31, Hillary Kipsang Yego otrčao je 3000 m steeple u vremenu od 8:12:81, skinuvši rekord mitinga za dvije sekunde, a brzih 1.500 m dobio je Nixon Kiplimo Chepseba sa 3:30:94, svojim osobnim i rekordom mitinga.



13.09.2011. 22:22:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh