« Auto-moto
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
GREŠKA NA AKUMULATORU

BMW opozvao više od milijun svojih automobila

Automobili uključeni u opoziv su modeli serije 5. i 6. proizvedeni između 2003. i 2010. godine, a vlasnici trebaju vozila dovesti kod ovlaštenih distributera za popravak

Fotografija vijesti
Više o

automobili

,

BMW

,

BMW 5

,

BMW 6

,

opoziv

Zbog mogućih problema sa akumulatorom koji može dovesti do požara, njemački automobilski gigant BMW prisiljen je na servis povući čak 1,3 milijuna svojih vozila, prenosi Hina.

Automobili uključeni u opoziv su modeli serije 5. i 6. proizvedeni između 2003. i 2010. godine. Kompanija je priopćila da je primila devet izvješća o kvarovima, ali joj nije poznato da su ti kvarovi rezultirali ozljedama.

Vlasnici trebaju vozila dovesti kod ovlaštenih distributera za popravak. Tvrtka navodi da poklopac akumulatora s kablovima može biti krivo montiran.

"Da bi se provele kvalitetne mjere, BMW povlači sve modele serije 5 i 6 prethodne generacije, sagrađene između 2003. i 2010. koji su i dalje na tržištu, radi popravka kod ovlaštenih dilera", ističe se u priopćenju.

Utvrđeni nedostatak "može dovesti do neispravanosti električnog sustava, vozilo može imati probleme s paljenjem, a u nekim slučajevima može doći do nagorenosti ili požara", dodaje BMW. Tvrtka je najavila da će pisati svim vlasnicima vozila te da će provjere trajati oko 30 minuta i biti besplatne.

27.03.2012. 07:42:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh