« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ARNSTADT

Blanka Vlašić preskočila rekordnih 206 centimetara

Naša se kraljica visina ovim skokom na vječnoj ljestvici izjednačila sa Stefkom Kostadinovom na trećem mjestu

(Vladimir Dugandžić/Cropix)
Više o

Blanka Vlašić

,

skok u vis

,

Arnstadt

Hrvatska visašica Blanka Vlašić pobijedila je na dvoranskome atletskom mitingu u njemačkom Arnstadtu s preskočenih 206 centimetara. Radi se o njezinome dvoranskom rekordu.

Dosad je 26-godišnja Splićanka najviše u zatvorenom skočila 205 centimetara, i to u čak tri navrata. Ovime se na vječnoj ljestvici izjednačila sa Stefkom Kostadinovom na trećem mjestu. Više su u dvorani skočile samo Šveđanka Kajsa Bergqvist (208 cm) i Njemica Heike Henkel (207 cm).

Do sjajnog je rezultata u svome tek drugome ovosezonskom nastupu Vlašić došla pri drugome pokušaju. Ranije je tek iz trećeg pokušaja preskočila 202 cm. Da nije, izgubila bi od Ruskinje Svjetlane Školine, koja je apsolvirala visinu od okrugla dva metra, dok je Hrvatica istu propustila.

"Pri prvom pokušaju na 206 centimetara, letvica se dugo, dugo tresla i na kraju ipak odlučila pasti. S drugim je skokom sve bilo u redu. Mogu reći da sam zbog toga jako sretna", rekla je Vlašić.

Nakon što je preskočila 206 centimetara, dala je postaviti letvicu na tri centimetra više, visinu dvoranskoga svjetskog rekorda. U jednom je od triju pokušaja bila sasvim blizu, ali nije uspjela.

"Znam da sam imala tu visinu. Štoviše, bila sam sasvim blizu preskoka. Tehnika mi je bila dobra, ali sam zbog podužeg trajanja natjecanja počela osjećati sve veći umor", priznala je.

Ovaj je rezultat trenutačno najbolji na ovogodišnjim ljestvicama. Blanka je na ovome mitingu slavila svoju drugu pobjedu. Najbolja je bila i 2008. Ujedno joj je ovo bilo 84. natjecanje u karijeri na kojem je skakala preko dva metra, računajući dvoranske i stadionske mitinge.

U sezonu je startala 26. siječnja pobjedom u češkom Trinecu s preskočenim 201 centimetrom. Nakon toga otkazala je zbog viroze nastupe u New Yorku i Göteborgu. Njen sljedeći nastup očekuje se u Stockholmu sljedeće srijede. (Totalsport)

06.02.2010. 19:59:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh