« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NIJE REKORD, ALI DOSTA

Blanka Vlašić osvojila GE Galan miting s 2.01m

Nijedna druga visašica u švedskoj prijestolnici u srijedu nije letjela više od 1.92 m

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Blanka Vlašić

,

skok u vis

,

Stockholm

,

GE Galan miting

,

Emma Green

,

Lavern Spencer

Pobjednička serija Blanke Vlašić u 2010. godini traje i dalje. Nakon slavlja na mitinzima u Trinecu i Arnstadtu, najbolja je hrvatska atletičarka pobijedila i na GE Galan mitingu u Stockholmu.

Splićanka je preskočila 2.01 metar, ostavivši još jednom svu konkurenciju daleko iza sebe.

Nijedna druga visašica u švedskoj prijestolnici u srijedu nije letjela više od 1.92 m, a drugo je mjesto u takvoj situaciji pripalo domaćoj predstavnici Emmi Green. Treća je s jednakom preskočenom visinom bila Lavern Spencer sa Svete Lucije.

Blanki su za pobjedu bila dovoljna svega tri skoka. Bez problema je riješila 1.85, 1.92 i 1.95 m, a kad je ostala sama na zaletištu, letvicu je postavila na 2.01 metar. Tu je visinu preletjela iz drugog pokušaja, a nakon toga je krenula u napad na rekord mitinga (2.03) koji je u vlasništvu umirovljene domaće junakinje Kajse Bergqvist. Blanka je postavila letvicu centimetar više, ali nijedan od njezina tri pokušaja nije bio uspješan.

No, nakon 2.01 u Trinecu i hrvatskog rekorda (2.06) u Arnstadtu, hrvatska je atletičarka još jednom potvrdila da je i ove zime na iznimno visokoj razini. Računajući i lanjsku stadionsku sezonu, Blanka trenutno ima 11 pobjeda u nizu, a u Stockholmu je 85. put u karijeri završila natjecanje skokom iznad dva metra. Sljedeći izazov najbolju hrvatsku sportašicu očekuje 21. veljače na visaškom mitingu u Spaladium Areni, u njezinom rodnom Splitu.

Dodajmo ovome kako etiopska dugoprugašica Meseret Defar nije uspjela nadmašiti vlastiti svjetski rekord na 5000 metara koji je postavila lani upravo u Stockholmu. Ove je godine ostvarila vrijeme 14:24.79, zaostavši za rekordom svega 42 stotinke. (Totalsport)

Rezultati:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.01
2. Emma Green (Šve) 1.92
3. Lavern Spencer (SL) 1.92

10.02.2010. 22:22:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh