« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
rekord mitinga

Blanka sutra skače u Banskoj Bystrici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Blanka Vlašić

,

atletski miting

,

Banska Bystrica

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, nakon pobjede u "zaleđenoj dvorani" u Malmoeu, te na pretvrdoj podlozi u Stuttgartu, sutra će u 17 sati nastupiti u Banskoj Bystrici.

Blanka je još 2006. na ovom mitingu preskočila 205 cm i postavila rekord mitinga, da bi godinu dana kasnije s preskočenih 197 cm zauzela četvrto mjesto. Prošle godine skokom od 204 cm Blanka je upravo u Banskoj Bystrici najavila sve ono što se dešavalo u olimpijskoj godini.

Nakon burnih događanja oko mitinga u Stuttgartu, te gostovanja na tv-kanalima SWR BW-a uživo, te posjeti Eurosporta u hotelu, Blanki prija zavjetrina u Banskoj Bystrici.

Idilu u Slovačkoj pokušat će joj poremetiti Španjolka Ruth Beitija, čija forma iz natjecanja u natjecanje raste, tako da bi već sada mogla ostvariti dostignuća iznad 200 cm. Najzvučnije ime među suparnicama je Ukrajinka Viktorija Styopina brončana sa Olimpijskih igara u Ateni, te u ovom trenutku i nešto opasnija Čehinja Iva Strakova.

"Pobjeda i skok preko dva metra je Blankin prioritet, a bonus sve iznad toga", kazao je Blankin otac i trener Joško Vlašić, napomenuvši da se nakon Slovačke Blanka vraća u Split u kojem će se zadržati samo dva dana, jer je već u nedjelju, 15. veljače, u Karlsruheu očekuje novo natjecanje. (hina/metro-portal)

10.02.2009. 14:32:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh