« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
OBRANA TITULE

Blanka spremna za svjetsko prvenstvo

Najbolja hrvatska sportašica kaže da je u boljoj formi nego u prvom dijelu sezone

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Blanka Vlašić

,

skok u vis

,

Berlin

,

Svjetsko atletsko prvenstvo

Blanka Vlašić, aktualna svjetska prvakinja u skoku u vis, danas je izjavila kako je za predstojeće Svjetsko atletsko prvenstvo, koje počinje 15. kolovoza u Berlinu, a na kojem će braniti titulu svjetske prvakinje osvojenu prije dvije godine u Osaki, spremnija i u boljoj formi nego u prvom dijelu sezone.

"Ja dolazim u Berlin kao svjetska prvakinja i to je sigurno dodatni motiv, ali ću se truditi da taj pritisak bude što manji. Nema nikakvog razloga da se stavljam pod stres, treba uživati u natjecanju. Ne razmišljam o željenom ishodu jer bolje je ne trošiti energiju na stvari koje se još nisu počele odvijati", rekla je Blanka.

Naglasila je kako joj podloga na stadionu u Berlinu odlično odgovara, ali i da očekuje podršku navijača Hrvata koji žive u Berlinu.

Blanka Vlašić je titulu svjetske prvakinje u Osaki osvojila sa preskočenih 205 centimetara. Rekla je kako će na predstojećem SP u Berlinu za osvajanje zlatne medalje vjerojatno biti potrebno preskočiti 205 centimetara i više.

Za svoju konkurenticu Njemicu Ariene Fridrich, Blanka rekla da dolazi na svjetsko prvenstvo s najboljim ovogodišnjim rezultatom te da je favorit domaće publike u koju će biti uperene sve oči u Njemačkoj.

"Ali, svako natjecanje nosi svoje, ja ću razmišljati o sebi", kazala je Blanka. Ona je kako kandidatkinju za osvajanje jednog od odličja posebice spomenula Anju Čičerovu rekavši da će biti opasna jer se vratila i skače preko dva metra.

Izvor: Hina

10.08.2009. 12:24:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh