« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Blanka nakon pobjede: 'bilo je neobično hladno'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Blanka Vlašić

,

Indoor Gala

,

atletski miting Malmo

,

pobjeda Blanke Vlašić

Svjetska prvakinja i olimpijska doprvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić ostvarila je želju ma "Indoor Gala" atletskom mitingu u Malmou - ostvarila je novu pobjedu i ponovo je preskočila dva metra.

Blanka je na koncu slavila s preskočenih 201 centimetara ispred Ruskinje Viktorije Kljugine (193) i njezine sunarodnjakinje Svetlane Skoline (190).

"Dobro sam se osjećala, ali sam imala velikih problema sa čuvanjem tjelesne topline. U dvorani je bilo neobično hladno. Noge su mi promrzle i sva je sreća da se nisam povrijedila," kazala je Blanka nakon pobjede.

Spomenute okolnosti nisu ni čudne jer je pred neki dan u dvorani odigrana hokejaška utakmica i led je samo prekriven podlogom čime je organizator bitno umanjio mogućnost atletičarima i atletičarkama da ostvare optimalne rezultate.

Nakon što je propustila visine 175 i 180 cm, Blanka se uključila u natjecanje na visini od 185 što je preskočila iz prvog pokušaja, kao i 190 cm. Zatim se ponovo odmarala propustivši visinu od 193 cm. Manjih problema je imala na 196 cm preskočivši iz drugog pokušaja što je bilo dovoljno za pobjedu. Nako što je ostala sama na zaletištu Blanka je letvicu podigla na 201 i preskočila je iz trećeg pokušaja. Okušala se i na 204 centimetara, no rušila je tri puta. (hina/metro-portal)

04.02.2009. 10:03:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh