« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Blanka će pokušati srušiti rekord "Hanžeka"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Ivana Brkljačić

,

Blanka Vlašić

,

IAAF Grand Prix miting

,

Hanžek

Ponosan sam što će sutra Zagreb ugostiti svjetsku atletsku elitu i uvjerenn sam da će 58. izdanje popularnog "Hanžeka", koji već šestu sezonu ima status IAAF Grand Prix mitinga, biti najbolje do sada, jer je iza njega sa svim svojim potencijalima stao Grad Zagreb, izjavio je na posljednjoj konferenciji za novinare uoči mitinga gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Po riječima menadžera mitinga Harolda Edletzbergera ovo će po imenima biti svakako najjača atletka manifestacija koja je do sada održana u Zagrebu, jer će na njoj nastupiti čak osam olimpijskih pobjednika i 23 nositelja odličja s posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu te dva aktualna svjetska rekordera.

Po njegovim riječima, posebno jaka će biti utrka na 110m prepone na kojoj će nastupiti svjetski rekorder i olimpijski prvak Kubanac Dayron Robles.

Velki interes pokazale su i medijske kuće koje su akreditirale više od sto novinara, a kako će signal iz Zagreba preuzeti još četiri TV postaje očekuje se da će miting, uz 5000 posjetitelja u ŠRC Mladost na Savi, pratiti više od 100 milijuna gledatelja širom svijeta.

Ivana Brkljačić kazala je da se na kraju sezone nada hicu od 70-ak metara koji može dostići unatoč tome što nakon Pekinga nije zbog bolesti mogla normalno trenirati. Na upit novinara je li već analizirala nastup u Pekingu, Ivana je kroz suze rekla: "To ću napraviti tek nakon mitinga u Zagrebu i Stuttgartu, ali svjesna sam da je nastup u Pekingu bio loš".

Naša najbolja sportašica Blanka Vlašić nije zbog treninga bila na početku tiskovne konferencije, ali je istaknula da joj je miting u Zagrebu uvijek bio posebno drag.

"U Zagrebu uvijek imam poseban naboj jer mi je gušt skakati pred domaćom publikom. Očekujem lijepo vrijeme i onda bi i rekord mitinga od 201 cm mogao biti ugrožen", rekla je Blanka Vlašić, izražavajući nadu da će nadopuniti zalihe adrenalina neophodne za skokove preko dva metra.

Na novinarski upit da li je 25 natjecanja u sezoni previše, Blanka Vlašić je rekla: "Ja drugačije gledam na atletiku i ne mogu si zamisliti da se priprema za jedno ili dva natjecanja godišnje. Atletika je moj posao i na svakom natjecanju želim dati sve od sebe. Što se tiče ove sezone o njoj najbolje govori to da sam u prosjeku imala za tri centimetra više skokove nego lani", završila je naša atletska heroina. (HINA)

08.09.2008. 21:37:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh