« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
VELIKO SRCE

Bečani darovali Zagrepčanima 81.400 kuna za Božić

Grad Beč odlučio je umjesto kupnje božićnih darova za stare i nemoćne grada Zagreba darovati više od 80.000 kuna u dobrotvorne svrhe

Fotografija vijesti
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

Beč

,

donacija

,

Zajednički put

,

Compress

Zaklada grada Zagreba za starije Zagrepčane, „Zajednički put", danas je primila donaciju od 81.400 kuna od strane agencije kontaktnog ureda grada Beča "Compress", javlja Hina.

Upraviteljici Zaklade "Zajednički put" Ines Vrban ček je uručila voditeljica odjela za komunikaciju Compressa u Beču Natascha Borozan.

Borozan je rekla kako je Compress tvrtka koja radi 15 godina za grad Beč te kako su se odlučili umjesto kupnje božićnih darova, svotu od 81.400 kuna darovati u dobrotvorne svrhe te su izabrali Zakladu "Zajednički put". Rekla je kako Compress pomaže i sudjeluje u organizaciji mnogobrojnih zajedničkih projekata između Zagreba i Beča, kao što su su bili Bečki dani u Zagrebu ili okrugli stolovi i stručni seminari.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je na daru, rekavši: "Hvala vam što ste prepoznali ovu hvale vrijednu akciju naše Zaklade 'Zajednički put' i što pomažete naše sugrađane najmudrije generacije, starije životne dobi, jer je i svrha i cilj zaklade da se njima pomogne."

Upraviteljica Zaklade "Zajednički put" Ines Vrban je, zahvalivši na daru, prvoj stranoj donaciji zakladi, rekla da još treba odlučiti za što će biti namijenjen taj novac, no da će biti vrlo racionalni. Također je rekla kako joj je vrlo drago što je to dar gospodina u trećoj dobi (vlasnik tvrtke Compress). Istaknula je da je jedan od znakova zaklade i štednja namijenjena najpotrebitijima te je i njihov novi slogan "Ulaganje u Zakladu je ulaganje u budućnost".

Vrban je rekla da je gotovo stotinjak ljudi u dvije i pol godine od zaklade tražilo pravnu pomoć zbog sklopljenih ugovora o doživotnom uzdržavanju. Pomogli smo da se i raskinu neki ugovori, sklopljeni na štetu starijih ljudi, dodala je Vrban.

10.11.2011. 16:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh