« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
rupe i rupetine

Bandiću jesi ikada prošao Rudeškom?

Ovo je zaista odraz prave kvalitete
Ovo je zaista odraz prave kvalitete (CROPIX)
Više o

plinoopskrba

,

Zagrebačke ceste

,

sanacija ulica

,

kršenje pravila

,

priključak plina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas kako nema primjedbi na kvalitetu radova "Zagrebačkih cesta", ali da ih ima na dinamiku i tempo sanacije prekopa na prometnicama u Zagrebu.

Zagrebački gradonačelnik kazao je to nakon sjednice Gradskog poglavarstva Grada Zagreba upitan da li zbog loše kvalitete izvođenja radova "Zagrebačke ceste" više neće izvoditi radove na prometnicama.

Kao jedan od razloga problema naveo je lošu koordinaciju između Ureda Zagrebačkih cesta, Zagrebačkog holdinga te javnih poduzeća na državnoj razini (Toplinske mreže, HEP, Plinara i sl). Glavnim problemom je ocijenio činjenicu da u Zagrebu ima preko tisuću ne saniranih prekopa, a koji su već trebali biti sanirani. Bandić je rekao da za to netko treba snositi odgovornost. Naglasio je da je ponovno jutros morao biti komunalni redar jer je šest automobila bilo parkirano na zelenoj površini na "zelenom valu". "Imamo prometno i komunalno redarstvo, a znate li gdje su oni. Oni piju kavu u gostioni na mjestu gdje je taj automobil na zelenoj travi", kazao je Bandić dodavši da će morati početi uvoditi sankcije.

Napominjući da je u Zagrebu velik broj ne saniranih prekopa, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić najavio je da će o tom problemu uskoro razgovarati s predsjednikom uprave Zagrebačkog holdinga Ivom Čovićem.

Upitan je li pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, koji je danas izabran za predstavnika Grada Zagreba u zajedničku radnu skupinu za razmatranje financijskih aspekata nagrađenih radova za zagrebačku Zračnu luku, u sukobu interesa Bandić je kazao da u to ne vjeruje, ali kako nema potrebe da se nešto dovodi u sumnju. No, ako se to pokaže točnim, drži da bi ga u toj radnoj skupini mogla zamijeniti njegova zamjenica Vjera Salopek.

Na upit s koliko sredstava će Grad zagreb financirati utrke ženskog i muškog slaloma koje će se u Zagrebu održati 4. i 6. siječnja 2009. godine, zagrebački gradonačelnik je rekao da se radi o četiri miljuna kuna.

Napominjući da još nije završena ukupna revizija poslovnih prostora u gradu, Bandić je kazao da nijedna udruga i pojedinac, kojima je Gradsko poglavarstvo dodijelilo prostor na privremeno korištenje, "nije na crnoj listi Gradskog poglavarstva". (metro-portal)

Zbog propusta Zagrebačkih cesta prekopana nova ulicaNaime, 18.9 je u okviru kompletne obnove prometnica u odvojcima Kustošije, a nakon rekonstrukcije komunalne infrastrukture koja je trajala četiri godine, dovršen novi asfalt. Niti mjesec dana nakon dovršetka ulice Kustošijski vidikovac zbog 'snalažljivosti' vlasnika kućnog broja 81., napravljen je prekop priključka plina iako se isti prema propisima ne smije postavljati naredne dvije godine nakon asfaltiranja i dovršetka radova plinofikacije neke ulice.

Kako nam je kazala Zdravka Vučkovac, predsjednica Vijeća gradske četvrti Črnomerec, radi se o propustu u radu upravo Zagrebačkih cesta. 'U ovom slučaju Zagrebačke ceste izdale su suglasnost za prekop jer nisu u centrali na Sveticama imali obavijest da je ta ulica asfaltirana. To je propust Zagrebačkih cesta u svakom slučaju.' kazala je.

06.11.2008. 15:10:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh