« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
pauci praznih mreža

Bandićevo umiljavanje prije izbora

Nakon harange po ulicama oko garaža, pauci besposleno zuje gradom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Zagrebparking

,

nepropisno parkiranje

,

kazne za parkiranje

,

zagreb-info

,

pauci parkiranje

Otvaranje garaže Tuškanac bilo je puno medijske pompe, a garaža je mjesecima zjapila prazna. No, onda se gradonačelnik dosjetio jadu te naredio Zagrebparkingu da njegovi pauci nemilosrdno harače po okolnim ulicama, naročito I.G. Kovačića. Slijepa ulica iznad garaže, bez ikakvog znaka zabrane parkiranja postala je meta paukova koji su dobrih mjesec dana sjedili u zasjedi i dizali apsolutno sve automobile.

Bandić je to objasnio potrebom uvođenja reda na pločnike, edukacijom o sigurnom parkiranju i sličnim parolama, no činjenica jest da garaža Tuškanac više nije prazna, štoviše nije lako naći mjesto na višim razinama.

Evo nama i drugog kruga izbora, pa je Bandić odlučio ponovno educirati sugrađane. Ovoga puta, po dobrom starom običaju, skače sam sebi u usta. U razdoblju, gle čuda, između dva kruga izbora za gradonačelnika, befel iz ureda M.B. glasi - ne dizati aute!

Naravno, našao se tu i Mate Kraljević, šef Zagrebparkinga, s objašnjenjem kako se radi o prevenciji i edukaciji, kao da se radi o pušenju a ne o krivom parkiranju. Uglavno, građani mogu uživati još desetak dana, jer pauci će dizati isključivo automobile koji ugrožavaju promet, a ostali će dobiti opomenu, vjerojatno s nasmijanim licem tehničkog gradonačelnika Milana koji će im, onako narodski, poručiti da usput u nedjelju ne zaborave da nisu dobili kaznu.

21.05.2009. 12:54:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh