« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
sdp u akciji

Bandić više neće biti sam u Holdingu

U Skupštinu Zagrebačkog holdinga ući će još deset zastupnika kako bi se spriječila samovolja gradonačelnika

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Milan Bandić

,

Zoran Milanović

,

Zagrebački holding

,

Ivo Jelušić

,

Boris Šprem

,

Jelena Pavičić-Vukičević

,

Tomislav Saucha

,

Vesna Majher

,

Jasmina Havranek

,

Josip Petrač

,

zagrebači SDP

Zagrebački SDP odlučio je da Zagrebački holding više neće biti samo u rukama jednog čovjeka, Milana Bandića. Sinoć je to na Gradskoj skupštini jednoglasno odlučio klub zastupnika SDP-a, piše Večernji list.

U Skupštinu Zagrebačkog holdinga ući će tako još deset zastupnika, čime SDP očito želi ukinuti samovolju svoga gradonačelnika, iako se to ne želi priznati. Tako zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić kaže da je ovo demokratski iskorak. Naime, u Skupštini će biti zastupljene sve političke opcije iz Gradske skupštine, a o omjeru snaga odlučit će se na predsjedništvu Skupštine.

Potporu ova odluka ima i u Zakonu o lokalnoj samoupravi koji kaže da Gradska skupština imenuje i postavlja skupštine trgovačkih društava u vlasništvu Grada. S obzirom na to da je Bandiću, iako je izravno izabran, ograničeno raspolaganje novcem iznad milijun kuna bez dozvole Skupštine, bilo bi nelogično da mu je dopušteno svojevoljno raspolaganje s oko pet milijardi kuna s koliko raspolaže Holding.

Jelušić ipak kaže da nije očekivao jednoglasno izglasavanje, te da je od nekih očekivao protivljenje.

Večernji list saznaje da su na sastanku Bandića štitili Vesna Majher, Jasmina Havranek, Jelena Pavičić Vukičević i Josip Petrač upozoravajući da bi moglo biti pravno-proceduralnih problema s upisom jedanaesteročlane Skupštine na Trgovačkom sudu. No, osporili su ih pravnici, predsjednik Skupštine Boris Šprem i Tomislav Saucha.

Na sastanak kluba, osim nekoliko SDP-ovih zastupnika, nije došao predsjednik stranke Zoran Milanović, a ni glavni akter cijele priče, Milan Bandić koji je otputovao u Moskvu. (hina/metro-portal)

15.10.2009. 06:49:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh