« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Bandić prijeti BBB-ima

Je li Milan Bandić sada zagrizao pretvrdu kost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Bad Blue Boys

,

Bandić prijeti BBB

,

Bandić protiv BBB

Nakon incidenta Dinamovih navijača u Udinama, koji su bacanjem baklji u teren prouzročili 10-minutni prekid, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je gradonačelniku Udina Furiu Honsellu pismo isprike i prijateljstva u kojem stoji:

"Poštovani gospodine gradonačelniče,

Zahvaljujem Vam se na svom gostoprimstvu i ljubaznosti kojima su grad Udine i njegovi stanovnici dočekali vodstvo i nogometaše našeg gradskog kluba Dinamo, te njegove navijače.

Pišem Vam u ime svih građana Zagreba i svoje osobno, u ovom, za sve nas, prilično neugodnom trenutku.

Izražavam Vam naše iskreno žaljenje zbog nekulturnog i nedopustivog ponašanja dijela navijača Dinama za vrijeme boravka u Vašemu gradu. Huligani i divljaštvo neprimjereni su i primitivni, oni sramote naš grad i našu zajednicu.

Želim Vas obavijestiti da ću za slijedeći tjedan sazvao radni sastanak s predstavnicima svih navijačkih skupina kako bismo zajedničkim naporima onemogućili daljnje djelovanje i akcije nasilnika. Tome odlučno želimo stati na kraj.

Poštovani gospodine gradonačelniče, imao sam priliku upoznati Vas, kao domaćin, za vrijeme svjetske Konferencije zdravih gradova, nedavno održane u Zagrebu. Pozivam Vas da razvijamo naše prijateljstvo i razmjenu, ne samo kroz zadatke koje smo si postavili kroz Zagrebačku deklaraciju. Nadam se da ćemo daljnju suradnju između naša dva grada i naših stanovnika nastaviti u dobroj vjeri, kao prijatelji, te da ovaj incident tome neće odmoći".

Također, zagrebački gradonačelnik najavio je oštar obračun s huliganima:

"Dio Dinamovih navijača, a zapravo najobičnijih huligana, ponovo nas je osramotio, ovaj put kod naših dragih prijatelja i ljubaznih domaćina u Udinama. Ugledu grada Zagreba i svih njegovih stanovnika oni su nanijeli još jednu ružnu, neoprostivu mrlju.

Nakon isprike gradonačelniku Praga prije točno dva mjeseca, sad sam u ime svih građana i svoje osobno, uputio još jedno pismo isprike, ovaj put gradonačelniku Udina.

Nogometni huligani moraju postati prošlost. Došlo je vrijeme da kažemo konačno i jednom zauvijek 'Dosta!' svim nasilnicima i huliganima. Njihovo je ponašanje nedopustivo, to doista ne možemo tolerirati.

Bit ćemo odlučni i beskompromisni u traženju konačnog i hitnog rješenja. Ne možemo i ne smijemo dopustiti da građane Zagreba maltretira, a u inozemstvu sramoti, skupina nasilnih marginalaca.

Vjerujem da će donošenje novog zakona, koji je u pripremi, a pogotovo intenzivirana suradnja Grada Zagreba i Policijske uprave Zagrebačke pripomoći bržem dostizanju tog cilja", stoji u priopćenju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. (hina/metro-portal)

04.12.2008. 18:35:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh