« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
HARAČ RAJO, HARAČ....

Bandić najavljuje poskupljenja vode i ZET-a

Kategorički je odbacio medijske tvrdnje da daje Mamiću 35 milijuna kuna za Dinamo ustvrdivši da to tvrde "oni koji su državi dužni porez"

Više o

poskupljenje vode

,

poskupljenej ZET-a

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je danas da će o prijedlogu Zagrebačkog holdinga za poskupljenje usluga vodoopskrbe i odvodnje i gradskog javnog prijevoza odlučiti kada bude imao stajališta sviju koji se o prijedlozima poskupljenja trebaju izjasniti.

Rekao je da je Vijeće potrošača poskupljenje već odbilo većinom glasova, danas o tome odlučuje zagrebačko Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) a sutra Skupština trgovačkog društva Zagrebačkog holdinga te da on kao gradonačelnik ima rok od 15 dana za donošenje odluke.

Što se tiče gradskog ulaganja od 35 milijuna kuna u stadion Maksimir, gradonačelnik Bandić je istaknuo kako se ispričava sugrađanima što u protekle tri godine nije uspio uvjeriti gradske vijećnike da je to prioritet. Podsjetio je da je tamo bivša vlast 90-tih uložila oko 380 milijuna kuna, a aktualna oko 180 milijuna kuna i konzervirala stadion.

Krajem prošle godine u podrumu ispod sjeverne tribine nakupilo se oko dva metra vode i nastala je šteta između pet i sedam milijuna kuna. Sada je jedino moguće da se to sanira i s 30 do 35 milijuna kuna dovrši i tamo smjeste zagrebačke sportske ustanove, na čelu s Hrvatskim sportskim savezom i Hrvatskim sportskim muzejem, koji su podstanari, pojasnio je Bandić. Kategorički je odbacio medijske tvrdnje da "Bandić to daje Mamiću" ustvrdivši da to tvrde "oni koji su državi dužni porez, a da bi to zamaglili optužuju Bandića da baca novac poreznih obveznika". Također je rekao da zbog takvih napisa u novinama pomalo strahuje za svoju sigurnost.

Bandić je podsjetio da Skupština sutra odlučuje o njegovom prijedlogu sporazuma o načinu rješavanja javnog interesa između investitora Hoto grupe i grada Zagreba kojim bi se investitor odrekao povrata 7,2 milijuna kuna, a grad korištenja dviju polivalentnih dvorana u sklopu Centra "Cvjetni" koje bi trebalo prestati smatrati javnim interesom i promijeniti im namjenu u poslovni prostor.

Riječ je o dvoranama koje su, prema sporazumu Grada s Hoto grupom i zaključku o utvrđivanju javnog interesa iz 2008., namijenjene za javnu upotrebu.

Bandić je rekao da je njegov prijedlog poslan Skupštini. Dodao je da postoji mogućnost da ih grad od Hoto grupe unajmi po tržišnoj cijeni.

Bandić, ne postigne li se sporazum, ne isključuje mogućnost međusobnih tužbi.

Na upit što je s revizijom poslovanja Zagrebačkog holdinga, pročelnik Gradskog kontrolnog ureda Mirko Herak odgovorio je kako su pripreme provedene, no da ju nije moguće provesti bez suglasnosti predsjednik uprave holdinga koji ju još nije dao.

27.02.2012. 16:46:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh