« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ŠEF U KONTROLI

Bandić do večeras očekuje normalizaciju grijanja u Zagrebu

Od HEP-a je zatraženo da ubuduće u sličnim situacijama o stanju toplinskog sustava građane obaviještava svaka dva sata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

HEP-Toplinarstvo

,

grijanje

,

toplana

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas kako očekuje da će se do večernjih sati normalizirati isporuka toplinske energije u naselja u zapadnom dijelu grada koja sada grijanje dobivaju u ograničenom opsegu od oko 70 posto.

Bandić je prijepodne posjetio toplanu u Zagorskoj ulici čiji djelatnici rade na otklanjanju kvara na ventilu, izvijestivši da se grijanje postupno vratilo u zapadni dio grada te izrazivši nadu da će se do večeras stanje normalizirati, odnosno da će oko 17.000 kućanstava, koja su jučer ujutro ostala bez grijanja i tople vode, ponovno toplinsku energiju dobivati u maksimalnom opsegu. Naime, radnici HEP-a sinoć su popravili kvar na cjevovodu, ali se prilikom stavljanja cijevi u pogon blokirao (zapekao) ventil.

"Topla voda je u domovima, radijatori su mlačni", poručio je Bandić, pozvavši okupljene novinare da mu se na istom mjestu pridruže u 20 sati, do kada očekuje da će se opskrba toplinskom energijom u potpunosti vratiti u normalu.

Pozvao je HEP da ubuduće pravodobno, svaka dva sata, izvještava građane o stanju toplinskog sustava u slučaju ovakve, kako je rekao, havarije. "Havarija se dogodi, ne možemo to predvidjeti, ali moramo promptno reagirati i informirati građane", istaknuo je Bandić. Pozvao je HEP i da se pismeno ispriča građanima u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko, Rudeš i Voltino, na što je glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić rekao kako koristi priliku za ispriku, ali da ne zna hoće li se HEP i pismeno ispričati, naglasivši da njegove službe čine sve kako bi u što kraćem roku građanima osigurale normalnu opskrbu toplinskom energijom.

"Najmanje što možemo napraviti je napisati pismo isprike", poručio mu je Bandić, ističući da Zagreb i njegovi građani ne zaslužuju da ih se ostavi neinformiranima o tome kada bi se stanje trebalo normalizirati. Milišić je, pak, isticao da cijele noći i jutra komunicira s građanima i medijima, naglasivši da se kapacitet opskrbe toplinskom energijom već kreće oko 90 posto.

"Havarija se dogodi, ne možemo to predvidjeti, ali moramo promptno reagirati i informirati građane", istaknuo je Miloan Bandić.Novinari su Bandića pitali i je li se na pojeftinjenje parkiranja u Zagrebu, o čemu je jučer izvijestio javnost, odlučio kako bi ga Zagrepčani u nedjelju birali za predsjednika države. "S cijenom parkiranja idemo dole za 25 posto. Nazovite to kako hoćete, ali građani to znaju cijeniti", rekao im je Bandić.

Upitan smatra li da predsjednik Republike mora biti vjernik, Bandić je odgovorio kako to smatra bitnim, s obzirom da se 90 posto Hrvata izjašnjava katolicima. "Bit će mi lakše prisegnuti na Markovu trgu. Uostalom, na kraju predsjedničke zakletve idu riječi 'tako mi Bog pomogao'", kazao je Bandić. (hina/metro-portal)

06.01.2010. 14:55:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh