« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
zagrebačka farsa

Bandić, alfa i omega

Čudnovato poimanje upravljanja gradom putem čudnovatog kljunaša Holdinga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (ZG Holding)
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

Bandićevi stanovi

Današnje priopćenje iz Zagrebačkog holdinga naizgled ima sve karakteristike normalnog priopćenja tvrtke koja jasno i transparetno posluje na dobrobit svojih osnivača, tj. građana grada Zagreba. Naime, Uprava je našla za shodno objaviti da je dobila zatjev za povećanje planirane svote za podružnicu Stanogradnja predviđenu za kapitalne projekte grada Zagreba za gotovo tri puta, s 200 na 553,5 milijuna kuna.

Istodobno, dodaje se u priopćenju, uvažavajući nove procjene o stupnju pripremljenosti pojedinih projekata i mogućnosti njihove provedbe tijekom ove godine, odlučeno je smanjiti planirane stavke u planovima Direkcije s 356,9 na 326,9 milijuna kuna te podružnice Vodoopskrbe i odvodnje sa 720 milijuna kuna na 660 milijuna.

Na temelju navedenog, ukupno planirani novac za investicije u 2009. godini povećan je s 2,725 milijardi kuna na 2,988 milijardi kuna, navodi se u priopćenju.

Nadzorni odbor trgovačkog društva na današnjoj je sjednici razmotrio i prihvatio dopunu planu investicija za 2009. godinu i poslao je Skupštini trgovačkog društva na prihvaćanje.

Sve ovo zvučalo bi sjajno kada bi se zanemarila jedna sitnica - više puta spominjana Skupština trgovačkog društva zapravo je jedna jedina osoba, mitski junak Milan Bandić. Znači, Bandić je predložio Upravi da nešto poveća, ona je to proslijedila Nadzornom odboru koji je to prihvatio i svoju odluku poslao na prihvaćanje Bandiću.

Umjesto da troši hrpu papira, struje i dnevnica, Bandiću bi bilo jednostavnije da u stilu feudalca objavi svoju odluku, jer neke bitne razlike nema. On je početak i kraj. Dokle?

21.01.2009. 19:05:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh